Την πρώτη του νίκη στην κορυφαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλετών πανηγύρισε στην Τσεχία ο Cal Crutchlow, αφήνοντας δεύτερο τον Valentino Rossi και τρίτο τον Marc Marquez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που κατάφερε ο αναβάτης της LCR Honda μπορεί να χαρακτηριστεί ως θρίαμβος, καθώς ο βρετανικός ύμνος ακούστηκε στο MotoGP έπειτα από 35 χρόνια και τη νίκη του B. Sheene στο σουηδικό GP το 1981. Ο Crutchlow πήρε το ρίσκο με την επιλογή ελαστικών, επιλέγοντας τη σκληρή γόμα παρά τις μεικτές συνθήκες, κάτι που του χάρισε τεράστιο πλεονέκτημα.

Ο Βρετανός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, κινούμενος σε δικό του κυριολεκτικά ρυθμό, φθάνοντας σε μια εντυπωσιακή νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Rossi, μειώνοντας ελάχιστα όμως τη διαφορά από τον Marquez ο οποίος ήταν τρίτος. Αντίθετα, ο Lorenzo είχε ένα καταστροφικό αγώνα, κάνοντας δύο pit stop και μένοντας στην 17η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Loris Baz (Avintia Racing), με τον Hector Barbera να είναι πέμπτος και τον Eugene Laverty να τους ακολουθεί. Ο Danilo Petrucci (Octo Pramac Yakhnich) ήταν νικητής στη μάχη με τον Iannone για την έβδομη θέση, με τους Maverick Vinales και Tito Rabat να συμπληρώνουν την δεκάδα.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στο Silverstone στις 2-4 Σεπτεμβρίου

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος

1. Marc MARQUEZ (Honda): 197
2. Valentino ROSSI (Yamaha): 144
3. Jorge LORENZO (Yamaha): 138
4. Dani PEDROSA (Honda): 109
5. Maverick VIΝALES (Suzuki): 100
6. Andrea IANNONE (Ducati): 96
7. Pol ESPARGARO (Yamaha): 81
8. Andrea DOVIZIOSO (Ducati): 79
9. Hector BARBERA (Ducati): 76
10. Cal CRUTCHLOW (Honda): 66

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης