Τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Γάλλου αναβάτη και η –δικαιολογημένα- επικριτική στάση του αυστριακού κατασκευαστή έφεραν την οριστική ρήξη μιας συνεργασίας που φαινόταν από νωρίς πως δεν είχε μέλλον.

Ανακοινώθηκε επίσημα πως στο τέλος της φετινής αγωνιστικής σεζόν η συνεργασία Zarco και KTM θα είναι παρελθόν. Μπορεί να ήταν η πρώτη του χρονιά με πλήρως εργοστασιακή ομάδα, ωστόσο ο Johann Zarco φάνηκε κατά πολύ κατώτερος των προσδοκιών. Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, το έργο που είχε δεν ήταν εύκολο, καθώς η RC16 είναι μια νεοφώτιστη μοτοσυκλέτα στην αγωνιστική αρένα, με την ανάγκη της συνεχούς εξέλιξης και ανατροφοδοσίας από τον αναβάτη της. Κάτι τέτοιο δε συνέβη, με το Zarco να έχει μόλις 22 βαθμούς στο έως τώρα πρωτάθλημα των αναβατών, και τον ομόσταυλό του, Pol Espargaro να έχει σχεδόν τους τριπλάσιους (61).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι επίσημο, δεν θα τρέχω με την αγωνιστική ομάδα της KTM το 2020. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, έχω την ευκαιρία να κάνω την καλύτερη δουλειά του κόσμου και θέλω να την κάνω με χαμόγελο αγωνιζόμενος για βάθρα! Σαν επαγγελματίας, παραμένω συγκεντρωμένος στη σεζόν του 2019 κάνοντας ότι καλύτερο μπορώ για να βελτιώσω τις ικανότητες μου!», δήλωσε ο Zarco στο Instagram, αφήνοντας το.. καρφάκι του για τις «εργασιακές» συνθήκες της KTM, έχοντας ήδη κατηγορήσει πολλάκις τη μοτοσυκλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα δε μένει παρά να δούμε πως θα συνεχίσει τη σεζόν, ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του αλλά και ποιος θα τον αντικαταστήσει, με το όνομα του αναβάτη εξέλιξης πλέον, Dani Pedrosa να έχει πέσει στο τραπέζι, κάτι που σίγουρα θα θέλαμε δούμε από το «μικρό σαμουράι».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης