Κάτι δεν πάει καλά στο στρατόπεδο της Honda εφέτος, ενώ την ίδια στιγμή το κύμα κακοτυχίας που έχει χτυπήσει τον Jorge Lorenzo δεν λέει να κοπάσει.

Στον τρίτο αγώνα της χρονιάς, που έγινε στο Austin του Texas (δείτε εδώ), ο Marquez παραδέχτηκε ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει με την RC213V όσον αφορά στα ηλεκτρονικά της. Για πρόβλημα μίλησε και ο Lorenzo, ο οποίος όμως δεν θέλησε να αποκαλύψει τι ακριβώς συμβαίνει. Μήπως δεν ξέρει; Ή ξέρει και δεν τον αφήνουν να μιλήσει; Ή, τέλος πάντων, δεν ξέρει τι του γίνεται, κοινώς αδυνατεί να τα βρει με τη νέα του μοτοσυκλέτα και ψάχνει για δικαιολογίες; Να σας θυμίσουμε ότι στα δοκιμαστικά του Σαββάτου η αλυσίδα της μοτοσυκλέτας του έφυγε από τη θέση της, ακριβώς όπως είχε συμβεί και στην RC213V του Marquez στο 2ο αγώνα της χρονιάς στην Αργεντινή. Ο Jorge, πάντως, ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον αγώνα του Austin δεν είχε να κάνει με την αλυσίδα: «Είχαμε πρόβλημα και προσπαθούμε να δούμε τι είναι. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Αυτό φτάνει. Αλλά δεν έχει να κάνει με την αλυσίδα» δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τον πεντάκις παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Ισπανός είχε τους γνωστούς τραυματισμούς στο τέλος της περασμένης σεζόν και ξαναχτύπησε σε προπόνηση πριν από την έναρξη της εφετινής χρονιάς. Στον πρώτο αγώνα στο Qatar είχε άλλη μια πτώση, που χειροτέρευσε τη φυσική του κατάσταση και του προξένησε πόνους σε όλο του το σώμα. Στην Αργεντινή ενεργοποιήθηκε κατά λάθος (;) ο περιοριστής ταχύτητας στη μοτοσυκλέτα του και μετά, κατά τη διάρκεια του αγώνα, του έφυγε και το λάστιχο του αριστερού γκριπ! Και τώρα, το μυστηριώδες πρόβλημα στον αγώνα του Texas, αφότου πρώτα είχε το θέμα με την αλυσίδα το Σάββατο: «Προφανώς και είμαι απογοητευμένος με τα προβλήματα στους πρώτους τρεις αγώνες. Μεγάλη κακοτυχία, έχω κάνει πολύ καλές σεζόν, όπως το 2010, αλλά εφέτος είναι ακριβώς το αντίθετο. Στο Austin δεν έκανα άσχημη εκκίνηση, αλλά έχασα μερικές θέσεις, γιατί δεν είχα δύναμη όταν άφησα τον συμπλέκτη. Είναι μια δύσκολη πίστα και πρέπει να είσαι προσεχτικός για να μην κάνεις το λάθος. Με γεμάτο το ντεπόζιτο ήταν δύσκολο να σταματήσω τη μοτοσυκλέτα κι έκανα κάποια περίεργα λάθη. Συνήθως δεν μου συμβαίνουν τέτοια. Η Honda φαίνεται ότι έχει μεγάλη αδράνεια όταν φρενάρει. Παρέμεινα όμως ψύχραιμος. Δεν είχα τον φοβερό ρυθμό του Marc, αλλά ήμουν πιο γρήγορος απ’ ό,τι στο ζέσταμα. Θα μπορούσα να είμαι 8ος ή 9ος, αλλά δυστυχώς δεν τερμάτισα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ό,τι και να λέμε, ο αγώνας των ΗΠΑ ήταν μια τραγωδία για τη Honda, που είδε Marquez και Crutchlow να εγκαταλείπουν από πτώση και τον Lorenzo από τεχνικό πρόβλημα. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, έτσι δεν είναι; Και όπως είπε ο ίδιος ο Marquez σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα: «Όχι, δεν είναι σύμπτωση που και οι τρεις Honda μείναμε εκτός αγώνα. Κοιτάμε για ένα μικρό πρόβλημα που έχουμε. Ποιο είναι αυτό; Ας πούμε ότι έχει να κάνει με τα ηλεκτρονικά». Ο Marc δεν ήθελε να αποκαλύψει τίποτα παραπάνω, άλλωστε δεν ήταν και ιδιαίτερα ευδιάθετος έχοντας πετάξει στα σκουπίδια 25 βαθμούς. Εκεί που φιγουράριζε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, με μια πτώση βρέθηκε στην τέταρτη, πίσω από Dovizioso, Rossi και Rins! Έτσι είναι οι αγώνες, φίλε Marc, δεν κερδίζουν πάντα οι καλύτεροι..

Πηγή: motograndprix.gr

Φωτογραφίες: motogp.com

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης