Του Νίκου Τσαμάνδουρα

5ος Αγώνας, Le Mans, 19 Μάϊου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη «σφιχτή» γαλλική πίστα είδαμε σήμερα ένα πολύ ωραίο αγώνα με νικητή μεν το συνήθη ύποπτο –Marc Marquez-  άξιους ανταγωνιστές δε να του κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Η εκκίνηση βρήκε τους Marquez, Miller, Petrucci, Dovizioso και Rossi να μάχονται για αρκετούς γύρους αρκετά κοντά για την πρωτιά. Όταν ο.. αχός της αρχής κατακάθισε, έμεινε ο Marquez με το Miller μπροστά, με τον Αυστραλό να πιέζει εντυπωσιακά το «μυρμήγκι» παίρνοντας για λίγο ως και τα ηνία του αγώνα! Εν τέλει, η φθορά των μαλακών ελαστικών που φορούσαν άπαντες μπρος-πίσω θα έδειχνε ποιος κάνει καλύτερη διαχείριση στις γόμες του, με καλύτερο όλων το Marquez. Σταδιακά ο Miller έχανε ρυθμό, καταλήγοντας στην 4η θέση. Οι άλλες δυο -εργοστασιακές- Ducati των Dovi και Petrucci πήραν 2η και 3η θέση αντίστοιχα χαρίζοντας απλόχερα το χαμόγελο στο κόκκινο στρατόπεδο μετά το… χτυποκάρδι καθώς στο τέλος οι δυο Ιταλοί αναβάτες πάλεψαν άκρως θεαματικά μεταξύ τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην 5η θέση, εκ του ασφαλούς θα έλεγε κανείς, τερμάτισε ο Valentino Rossi που προτίμησε ένα ήπιο από στρατηγικής άποψης αγώνα, αν και πίεσε μέχρι το πρώτο μισό. Πίσω του ακολούθησε ο Pol Espargaro, φέρνοντας το καλύτερο μέχρι τώρα αποτέλεσμα για την KTM σε στεγνό αγώνα, δείχνοντας από τη μια ότι το νέο ανθρακονημάτινο ψαλίδι λειτουργεί, ενώ από την άλλη ο Zarco.. όχι και τόσο, μιας και τερμάτισε εκτός 10άδας, επαληθεύοντας το κράξιμο του Pierer. Στην 7η θέση τερμάτισε ο Franco Morbidelli που έκανε πολύ καλό αγώνα, ενώ ακόμα καλύτερο έκανε ο ομόσταυλος του, Fabio Quartararo, που αν και δεν ξεκίνησε καλά μετά τα μισά του αγώνα «ξύπνησε», γυρνώντας πιο γρήγορα και από το Marquez!

O Cal Crutchlow ακολούθησε, ενώ ο Alex Rins αν και εκκίνησε 19ος πήρε τελικά την 10η θέση. Τα ερωτηματικά ωστόσο πληθαίνουν για την απόδοση πέραν του Zarco και για το Jorge Lorenzo που και σήμερα δε μπόρεσε κάτι καλύτερο από την 11η θέση. Τέλος, είχαμε ένα αγώνα αρκετών πτώσεων και εγκαταλείψεων από το ζέσταμα κιόλας, όταν έπεσαν οι Abraham και Mir. Τον αγώνα τους δεν τελείωσαν ποτέ επίσης οι Nakagami, Iannone, Vinales, Bagnaia και Rabat.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ, με το αγωνιστικό μας ραντεβού να ανανεώνεται για τις 6 Ιουνίου και το ιταλικό grand prix στο Mugello.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης