Το καλύτερο δυνατό πέτυχε στο GP του Mugello ο Valentino Rossi, παρότι για τους χιλιάδες φαν ανά τον κόσμο και την ομάδα η τέταρτη θέση ισοδυναμεί με ήττα στη μάχη του πρωταθλήματος.

O VR46 αγωνίστηκε με αφόρητους πόνους στον αγώνα της πατρίδας του, λόγω των τραυμάτων που είχε αποκομίσει σε θώρακα και κοιλιακή χώρα από την πρόσφατη πτώση σε προπόνηση με motocross. Σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού, βίαιο φρενάρισμα και στροφή, ο 38χρονος υπέφερε από τις πιέσεις που ασκούνταν στο σώμα του, οπότε η θέση που τερμάτισε μπορεί να χαρακτηριστεί και ως άθλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις δηλώσεις αμέσως μετά το τέλος του Grand Prix o Rossi ήταν απολύτως ειλικρινής, λέγοντας πως από ένα σημείο και μετά δεν είχε κουράγιο και παραδόθηκε άνευ όρων στον Danilo Petrucci.

«Στο Mugello, μπροστά σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο, στόχος είναι πάντα το βάθρο. Πίστευα ότι μπορούσα να τα καταφέρω, αλλά οι 23 γύροι είναι πολλοί, όταν προέρχεσαι από τέτοιο τραυματισμό. Οκτώ γύρους πριν από το τέλος ένιωθα να με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου. Ήμουν τελείως εξαντλημένος. Δεν μπορούσα να μονομαχήσω με τον Petrux και να κρατήσω τη θέση μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης