Ο Marc Marquez κατέκτησε την 50ή νίκη της καριέρας του στη κατηγορία των MotoGP μετά από ένα χαοτικό ξεκίνημα στο GP Τσεχίας και μπήκε στη -μικρή- λίστα των αναβατών της ιστορίας που έχουν πετύχει κάτι τέτοιο.

Οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες του Σαββάτου έδωσαν τη θέση τους σε αίθριο καιρό το πρωί της Κυριακής. Όμως ο καιρός επιφύλασσε μια ακόμα σύντομη βροχόπτωση μόλις μισή ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα MotoGP είχε σαν αποτέλεσμα υγρά σημεία στην πίστα και υποχρέωσε τους οργανωτές να αναβάλλουν την εκκίνηση περιορίζοντας τη διάρκεια του αγώνα σε 20 γύρους. Ξεκινώντας από την pole position, ο επικεφαλής της βαθμολογίας του MotoGP, Marc Marquez, έφυγε μπροστά αμέσως μετά την εκκίνηση. Με τους Dovizioso, Rins και Miller να ακολουθούν, ο Marquez σταθεροποίησε το ρυθμό του και σταδιακά αύξησε τη διαφορά του στο μισό δευτερόλεπτο από τους αντιπάλους του μέχρι το 10ο γύρο. Παρότι είχε ένα γλίστρημα του μπροστινού στη στροφή 10, ο Marquez συνέχισε να αυξάνει τη διαφορά του σε κάθε γύρο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, το.. “Μυρμήγκι” πέρασε πρώτο από τη γραμμή του τερματισμού με διαφορά πάνω από 2 δευτερόλεπτα παίρνοντας τη νίκη στο Brno, την έκτη του μέσα στο 2019 και να γίνει ο τέταρτος αναβάτης στην ιστορία των GP με 50 νίκες στην κορυφαία κατηγορία. Με 76 πλέον νίκες συνολικά σε όλες τις κατηγορίες, ο Ισπανός ισοφάρισε το ρεκόρ του Mike Hailwood. Ως ο τέταρτος αναβάτης με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία, ο Marquez πηγαίνει τώρα στην Αυστρία για τον 11ο γύρο του MotoGP με 210 βαθμούς στην κατάταξη του Πρωταθλήματος – 63 μπροστά από τον 2ο Dovizioso.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο Stefan Bradl είχε μια δύσκολη εκκίνηση στον τρίτο του αγώνα φέτος αλλά ανέβηκε στη βαθμολογούμενη 15άδα στο μέσον του αγώνα. Στους τελευταίους γύρους ο Bradl ήταν 14ος αλλά τερμάτισε τελικά στην 15η θέση. Ο Γερμανός θα οδηγήσει για τη Repsol Honda και στο Αυστριακό GP ενώ η επιστροφή του Jorge Lorenzo αναμένεται να γίνει στο Silverstone.

Μετά την Τσεχία, η Honda αύξησε τη διαφορά της στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στους 39 βαθμούς και έχει συνολικά 216 βαθμούς. Όλα αυτά πριν το επερχόμενο GP της Αυστρίας το επόμενο σαββατοκύριακο 9-11 Αυγούστου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης