Σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από τις πτώσεις και τις εγκαταλείψεις των κορυφαίων αναβατών, ο Marc Marquez σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, με τους Jorge Lorenzo και Andrea Iannone να συμπληρώνουν το βάθρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Ισπανό αναβάτη της Repsol Honda αυτή ήταν η τέταρτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο Αustin και μάλλον η πιο εύκολη από όλες. Έχοντας σταθερά γρήγορο ρυθμό από τον πρώτο γύρο, ο Marquez πήρε γρήγορα διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο.

Το ίδιο συνέβη με τον Lorenzo, ο οποίος είδε τον Rossi να χάνει τον έλεγχο της Yamaha και να πέφτει στην αρχή του Grand Prix, όπως και τους Andrea Dovizioso – Dani Pedrosa λίγο αργότερα. Ο Dovi είναι αναμφισβήτητα ο πιο άτυχος τη φετινή σεζόν, αφού βλέπει για δεύτερη φορά έναν αναβάτη να πέφτει πάνω του, τη στιγμή που διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στο βάθρο και δείχνει σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Pedrosa ζήτησε αμέσως συγγνώμη από τον απογοητευμένο συναθλητή του, τόσο στην πίστα όσο και στο γκαράζ. Οι πτώσεις ευνόησαν τον Iannone, αλλά και τους δύο οδηγούς της Suzuki, Maverick Vinales και Aleix Espargaro, οι οποίοι τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.  Πίσω τους βρέθηκε ο Scott Redding, σε ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα της καριέρας του.

Στη γενική βαθμολογία, ο Marquez προηγείται με 66 βαθμούς έπειτα από τρεις αγώνες, με τον Lorenzo να έχει 45 και τον Rossi 33. Ο επόμενος γύρος θα πραγματοποιηθεί στην πίστα της Jerez στις 24 Απριλίου.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης