Σε κλίμα οδύνης, κηδεύτηκε τη Δευτέρα 29 Μαΐου, ο Nicky Hayden, o οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από το τραγικό τροχαίο που είχε στην Ιταλία την ώρα που έκανε ποδήλατο.

Η κηδεία του αδικοχαμένου 36χρονου αμερικανού αναβάτη, έγινε στον Καθεδρικό Ναό του St. Stephen, στο Owensboro, Kentucky, παρουσία χιλιάδων φαν και μοτοσικλετιστών, οι οποίοι θέλησαν να τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία. Μάλιστα, η οικογένεια Hayden αποφάσισε να μεταδώσει σε live streaming την τελετή της ταφής μέσω της επίσημης σελίδας του εκλιπόντος στο facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνάδελφοί του στο SBK-Motul και το MotoGP δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην τελετή λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων και της απόστασης. Ωστόσο, στο Grand Prix του Mugello, ο Rossi και η παρέα του θα τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο το «Kentucky Kid».

Συγκινητική ήταν η ομιλία του ιερέα του Καθεδρικού Ναού και προσωπικού φίλου του Nicky: «Για τους περισσότερους, ο Nicky ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής, νικητής, ήρωας. Για τη Rose και τον Earl ήταν ο γιος τους, για τον Tommy, την Jenny, τον Roger Lee και την Kathleen ήταν αδερφός και για την Jackie ήταν η αδερφή ψυχή της. Υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψω τον Nicky. Kentucky Kid, δοτικός, αποφασισμένος, προσηλωμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε ηλικία τριών ετών έκανε μια λίστα με αυτά που ήθελε να κάνει όταν μεγαλώσει και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Ήταν πιστός στην οικογένεια και στους φίλους του. Αν ήσουν φίλος του Nicky, ήσουν φίλος του για όλη σου τη ζωή. Ήταν αστείος, έξυπνος, άνετος με τον εαυτό του αλλά και ζωηρός.

Όσο κι αν σκέφτομαι όμως τις παραπάνω λέξεις, που περιγράφουν βέβαια τον Nicky, υπάρχει μια που θα ήθελα να σταθώ περισσότερο: ήταν ένα δώρο για πολλούς ανθρώπους. Ήταν ένα δώρο σε εσάς, τους γονείς του, ένα δώρο στην οικογένειά σας αλλά και στην Jackie».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης