Η συνεργασία της βαυαρικής φίρμας με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών συνεχίζεται για μία ακόμη χρονιά, με τη νέα M5 να αναλαμβάνει χρέη αυτοκινήτου ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο safety car της BMW θα κάνει ντεμπούτο αυτό το Σαββατοκύριακο, στο Grand Prix του Κατάρ. Διακρίνεται για τα έντονα χρώματα στο αμάξωμα και τα επιπλέον στοιχεία του τμήματος M Performance.

Σε σχέση με την απλή Μ5, φέρει νέα γρίλια, εισαγωγές αέρα, σπόιλερ, διαχύτη και αεροτομή, όλα από ανθρακονήματα. Η εξάτμιση είναι από τιτάνιο, ενώ δεν λείπουν τα LED φώτα στην οροφή και τα επιπλέον φωτιστικά σώματα στη μάσκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μπάκετ καθίσματα προέρχονται από τη M4 GTS, ενώ δεν λείπει το roll cage. Για την κίνηση φροντίζει ο πανίσχυρος V8 4,4 biturbo κινητήρας απόδοσης 600 ίππων και 750 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο M Steptronic 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης.

Επίσης, ως ιατρικό όχημα στις πίστες του MotoGP θα χρησιμοποιηθεί μία ειδικά τροποποιημένη X5M, ενώ ρόλο υποστήριξης θα έχουν οι M3, M4 και M6 Gran Coupe.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης