Έπειτα από 37 χρόνια, η Φινλανδία θα φιλοξενήσει εκ νέου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλετών, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τη διοργανώτρια αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρμόδιοι φορείς της σκανδιναβικής χώρας υπέγραψαν συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με τη Dorna, με τη συμφωνία να επικυρώνεται επίσημα στο Μέγαρο Μουσικής του Ελσίνκι. Η Φινλανδία θα μπει στο καλεντάρι το 2019, με το GP να πραγματοποιείται στην πίστα KymiRing, η οποία τελεί υπό κατασκευή. 

Το circuit βρίσκεται στην περιοχή Iitti, θα έχει μήκος 4,800 μέτρα και θα μπορεί να φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου πάνω από 100.000 θεατές. Την κατασκευή της πίστας λέγεται ότι έχει αναλάβει η εταιρεία του πρώην πιλότου της Formula 1, Alex Wurtz.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dorna, Carmelo Ezpeleta, επισκέφθηκε τον χώρο όπου γίνονται τα έργα, κάνοντας λόγο για μία υπέροχη μέρα για τη χώρα και το MotoGP. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι μας. Η Φινλανδία έχει τεράστια παράδοση στα motorsport και πιστεύω ότι η πίστα KymiRing θα φιλοξενήσει σπουδαίους αγώνες. Η χάραξή της είναι εξαιρετική, γρήγορη και ασφαλής».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης