Μπορεί οι χιλιάδες Ιταλοί που είχαν κατακλύσει τις εξέδρες να απογοητεύτηκαν από την εγκατάλειψη του Rossi, ωστόσο θα θυμούνται για πολύ καιρό τον τελευταίο γύρο του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο GP του Mugello, οι Jorge Lorenzo και Marc Marquez έδωσαν μια συναρπαστική μάχη, με τον νικητή να κρίνεται κυριολεκτικά στα χιλιοστά. Στον τελευταίο γύρο οι δύο Ισπανοί αναβάτες μάχονταν ρόδα με ρόδα, o ένας περνούσε τον άλλο και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει με σιγουριά ποιος θα περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού.

Ο Marquez φάνηκε να παίρνει το προβάδισμα, αλλά ο Lorenzo βγήκε καλύτερα στην ευθεία και κέρδισε για μόλις 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου, σε μια μονομαχία διαφήμιση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλετών. Μεγάλη μάχη δόθηκε και για την τρίτη θέση, με τον Iannone να περνά τον Pedrosa για τρία δέκατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας του Rossi τελείωσε στον ένατο γύρο λόγω μηχανικών προβλημάτων της Yamaha, με τον ίδιο να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη και μια εκκωφαντική σιωπή να πλανάται πάνω από το Mugello. Στη βαθμολογία ο Lorenzo πήρε προβάδισμα 10 πόντων από τον Marquez, με τον VR46 να υπολείπεται 37 βαθμών από την κορυφή.

Το επόμενο GP θα διεξαχθεί στην πίστα της Βαρκελώνης στις 5 Ιουνίου.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης