Σε ένα συναρπαστικό αγώνα ο Andrea Dovizioso και η Ducati ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και μάλιστα για 4η συνεχόμενη χρονιά!

Στο Grand Prix της Αυστρίας ο Ιταλός αναβάτης φύλαγε την κορυφαία κίνηση της χρονιάς για την τελευταία στροφή του αγώνα! Οι δύο μεγάλοι μονομάχοι των τελευταίων ετών έφτασαν στη 10η και τελευταία στροφή της πίστας πριν την ευθεία του τερματισμού, με τον Μarquez να προηγείται και τον Dovi ελάχιστα πίσω του. Mε μία ιδιαίτερα παράτολμη κίνηση ο αναβάτης της εργοστασιακής Ducati προσπέρασε τον Ισπανό από την εσωτερική, καταφέρνοντας παράλληλα να κρατήσει τη μοτοσυκλέτα του πάνω στην αγωνιστική γραμμή, κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα να επιταχύνει προς τη νίκη, σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού τόσο στην ομάδα όσο και στους φίλους της μάρκας σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας από την αρχή ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικός, με τους δύο εραστές του τίτλου αποφασισμένους να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι το τέλος. Ο Andrea έκανε πολύ καλή εκκίνηση από την πρώτη σειρά του grid, προς στιγμή βρέθηκε πιο πίσω μετά από επαφή με τον Mark, αλλά από τον 6ο γύρο και μετά, όταν αρχικά πέρασε τον προπορευόμενο εκείνη τη στιγμή Fabio Quartararo, ξεκίνησε η μεγάλη μονομαχία με τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Η πρώτη θέση άλλαξε πολλές φορές ανάμεσά τους για τους επόμενους 20 περίπου γύρους. Με μόλις δύο γύρους να απομένουν, ο Ισπανός είχε περάσει μπροστά και έδειχνε ότι έλεγχε τον αγώνα και πως θα τερμάτιζε στην 1η θέση. Όμως ο Dovi δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Αυτό που σίγουρα εντυπωσίασε στο συγκεκριμένο αγώνα, πέρα από την παράτολμη και τόσο άψογα εκτελεσμένη προσπέρασή του, ήταν η άψογη λειτουργία της Ducati του. Με περίσσεια ισχύ, εξαιρετικό ζύγισμα και άψογη συμπεριφορά στο φρενάρισμα, η ιταλική μοτοσυκλέτα έδειξε ότι αυτή τη στιγμή είναι η πιο ολοκληρωμένη στην κατηγορία του MotoGP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά και το Grand Prix της Αυστρίας, ενδέκατο γύρο της σεζόν, ο Dovizioso παραμένει στη 2η θέση του πρωταθλήματος αναβατών με 172 βαθμούς, έχοντας μειώσει τη διαφορά από τον προπορευόμενο Marquez στους 58. Η Ducati παραμένει στη 2η θέση στους κατασκευαστές, έχοντας όμως μειώσει τη διαφορά από τη Honda στους 34. Σημαντικό για την κόκκινη αρμάδα είναι το γεγονός πως η Mission Winnow Ducati είναι πρώτη στις ομάδες με 308 βαθμούς. Επόμενος αγώνας το Βρετανικό Grand Prix, στην πίστα του Silverstone, 23-25 Αυγούστου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης