Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται Typhoon Nanmadol και έχει ήδη αναγκάσει τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους να εκκενώσουν το Kyushu, μια περιοχή στη νοτιοδυτική Ιαπωνία. Ο συναγερμός στην περιοχή είναι στο μέγιστο επίπεδο και οι πτήσεις, ακόμη και τα ταξίδια του υπερταχέος τρένου Shinkansen μεταξύ Χακάτα και Κουναμότο έχουν ήδη ακυρωθεί.

Το Ιαπωνικό Grand Prix των MotoGP κινδυνεύει, γιατί ο τυφώνας αναμένεται να κινηθεί προς το Τόκιο, με την πιθανότητα να μην φτάσει ούτε το επιτελείο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ούτε οι μοτοσυκλέτες στην Ιαπωνία.

Πολλές από τις ομάδες θα φύγουν είτε αύριο είτε μεθαύριο, με πτήσεις για την πρωτεύουσα, ενώ τα φορτία με τις μοτοσυκλέτες και όλο το υλικό κατευθύνονται προς την Οσάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, εάν ο τυφώνας χτυπήσει και αυτή την περιοχή, ο κίνδυνος ακύρωσης όλων των πτήσεων είναι υπαρκτός. Οι καθυστερήσεις θα ήταν επίσης τεράστιο πρόβλημα, γιατί τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά.

Η Dorna και η IRTA, αυτή τη στιγμή, προσπαθούν να καταλάβουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Οι ομάδες αυτή τη στιγμή περιμένουν ορισμένα νέα που θα έρθουν το απόγευμα. Μία από τις εναλλακτικές είναι να ακυρωθεί το Motegi Grand Prix, η άλλη να ξεκινήσει σε κάθε περίπτωση ελπίζοντας να μην υπάρχουν προβλήματα.

Στο τρέχον ημερολόγιο, με τον διπλό αγώνα Ιαπωνίας-Ταϊλάνδης να ακολουθείται από τους αγώνες Αυστραλίας-Μαλαισίας με διάλειμμα μιας εβδομάδας ενδιάμεσα, δεν θα υπήρχε τρόπος να ανακτηθεί το GP.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης