Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Στη γνωστή πίστα Kartodromo στις Αφίδνες, ξεκινάει αύριο Κυριακή (20 Μαρτίου) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2022. Στον πρώτο από τους τέσσερις αγώνες που θα γίνουν φέτος, δήλωσαν συμμετοχή 28 αγωνιζόμενοι που θα μοιραστούν σε τρεις δημοφιλείς κατηγορίες: τη Mini, τη Junior και τη Senior. Η δημοφιλέστερη κατηγορία είναι με τους μικρούς σε ηλικία αθλητές. Από τους 16 που θα παραταθούν στο grid οι έξη συναγωνίζονται στην Κλάση Mini B. Στη συγκεκριμένη κατηγορία θα χρησιμοποιηθούν κινητήρες της τελευταίας homologation της FIA Karting και ελαστικά Vega.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατηγορία Junior έχουμε έξι αξιόμαχες συμμετοχές, που θα παλέψουν με τα χρονόμετρα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά κινητήρες της Rotax και ελαστικά της LeCont.
Έξι οδηγοί τρέχουν και στην κατηγορία Senior. Όλοι χρησιμοποιούν κινητήρες  IAME X30 και φορούν ελαστικά LeCont. Αυτό σημαίνει ότι όλοι τρέχουν με ίδια λάστιχα, ίδιους κινητήρες και ίδιες ιπποδυνάμεις. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, θα δοθεί ως έπαθλο ένα εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Τελικό της ΙΑΜΕ, το οποίο θα απονεμηθεί σύμφωνα με τα κριτήρια που θα θέσει η ΟΜΑΕ.

Διευθυντής του Αγώνα είναι ο πολύπειρος Ιταλός κ. Alessandro Ferrari ενώ σε ρόλο τεχνικού εφόρου είναι ο Giussepe Nunziante.Οι τέσσερις αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting υποστηρίζονται από την  Autovision. Ο αυριανός αγώνας διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις, σε συνεργασία με την ΑΛΑ, ενώ την τεχνική επιμέλεια έχει η IRON Team.Η δομή των αγώνων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting περιλαμβάνει Σκέλος Α, Ημιτελικό και Τελικό.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης