Δεν πέρασαν δύο 24ωρα από τις δηλώσεις του Maurizio Arrivabene περί τελευταίας ευκαιρίας της ομάδας στο επερχόμενο GP της Ουγγαρίας και οι φήμες στην Ιταλία άρχισαν να οργιάζουν.

Η αιφνίδια επίσκεψη του Sergio Marchionne στο Maranello δεν αποκλείεται να κρύβει εκπλήξεις, καθώς τόσο το μεγάλο αφεντικό της Ferrari όσο και οι χιλιάδες tifosi σε όλο τον κόσμο έχουν απογοητευτεί από την εικόνα της ομάδας στο πρώτο μισό της σεζόν. Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen έχουν μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία, με το μονοθέσιο να υστερεί σε πολλά και σημαντικά σημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο οδηγοί έχουν παραπονεθεί αρκετές φορές για έλλειψη κάθετης δύναμης και ταχύτητας, ενώ δεν λείπουν και τα προβλήματα αξιοπιστίας στη SF16-H, στερώντας από τους Vettel και Raikkonen την όποια δυνατότητα για κάτι καλό. Οι Ιταλοί έκαναν μεγάλο λάθος με την αποχώρηση του Νικόλα Τομπάζη από τη θέση του επικεφαλής σχεδιασμού και αεροδυναμικής, κάτι το οποίο πληρώνουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, ο Marchiοnne έκανε εκ νέου πρόταση στον Ross Brawn να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Ο άνθρωπος που οδήγησε τη Ferrari στις επιτυχίες την περασμένη δεκαετία αρνήθηκε, αλλά στη Scuderia θεωρούν πως μπορούν να τον πείσουν να αναλάβει, τουλάχιστον, χρέη συμβούλου και να βοηθήσει στην ανάκαμψη της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και να έχει, η απόδοση των κόκκινων και το αποτέλεσμα στο Grand Prix της Ουγγαρίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (23-24 Ιουλίου) θα κρίνει πολλά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης