Στο Grand Prix της Βαρκελώνης, πριν από δύο περίπου μήνες, όταν ο Max Verstappen έκανε την έκπληξη και πανηγύρισε μια μεγαλειώδη νίκη, ο Kimi Raikkonen ήταν ο πρώτος που έτρεξε να τον συγχαρεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο Φιλανδός είχε εκφραστεί τότε με τα καλύτερα λόγια για τον 18χρονο Ολλανδό της Red Bull Racing. Στο χθεσινό GP της Ουγγαρίας όμως, ο Raikkonen ήταν έξαλλος μαζί του και δεν δίστασε να εκφραστεί αρνητικά ακόμα και στο team radio. Ο νεαρός οδηγός άλλαζε συνεχώς την πορεία του στην προσπάθεια να εμποδίσει τον Iceman να προσπεράσει, με αποτέλεσμα να έχουν επαφή και να σπάσει κομμάτι της εμπρός πτέρυγας της SF16-H.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο Raikkonen ζήτησε την τιμωρία του Verstappen. Ο οδηγός της Ferrari ήταν απογοητευμένος, καθώς είχε εξαιρετικό ρυθμό, έκανε τον ταχύτερο γύρο από όλους, αλλά ο μικρός δεν το άφησε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. «Σίγουρα δεν είμαι αρμόδιος για να αποφασίσω αν έπραξε σωστά ή όχι. Εγώ όμως και κάποιοι άλλοι οδηγοί έχουμε τιμωρηθεί για πολύ λιγότερα. Εξαρτάται από τους αγωνοδίκες. Είναι απογοητευτικό που δεν προσπέρασα, καθώς το μονοθέσιο ήταν πολύ καλό, γρήγορο και ισορροπημένο. Εντάξει, δεν κατέστρεψε τον αγώνα μας, αλλά μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα», τόνισε ο Kimi.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Verstappen απάντησε αμέσως στον Raikkonen, λέγοντας πως η αγωνιστική συμπεριφορά του ήταν απολύτως σωστή και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τιμωρηθεί. Όσο για την επαφή τους, την χρέωσε στον αντίπαλό του, χαρακτηρίζοντας πολύ φιλόδοξη την κίνηση του KR7 να επιχειρήσει να περάσει από την εσωτερική! 

Επιμέλεια: Λούκας Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης