Σε ένα συναρπαστικό GP που σημαδεύτηκε από ατυχήματα, εγκαταλείψεις, επαφές και λανθασμένες στρατηγικές, ο Γάλλος οδηγός της Alpine F1 έγραψε ιστορία, σημειώνοντας μια εκπληκτική νίκη στην Ουγγαρία και αφήνοντας δεύτερο τον Sebastian Vettel της Aston Martin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο αγώνας στο Hungaroring ξεκίνησε επεισοδιακά. Στην πρώτη κιόλας στροφή είχαμε πέντε εγκαταλείψεις. Ο Valtteri Bottas έχασε τα φρένα λόγω της βροχής, όπως και ο Lance Stroll, προκαλώντας ένα ντόμινο επαφών. Perez, Leclerc, Norris και φυσικά οι Stroll και Bottas έμειναν εκτός, ο Verstappen κατάφερε να συνεχίσει έστω και με πληγωμένο μονοθέσιο, με τον μοναδικό που γλύτωσε από τους πρωτοπόρους να είναι ο Hamilton.

Οι αγωνοδίκες έβγαλαν κόκκινη σημαία, με το Grand Prix να ξεκινά εκ νέου έπειτα από περίπου 30 λεπτά. Όλοι βγήκαν για τη δεύτερη εκκίνηση με ενδιάμεσα ελαστικά, ωστόσο μόνο ένας πήρε θέση στην ευθεία εκκίνησης – τερματισμού και συγκεκριμένα ο Hamilton. Oι υπόλοιποι επέλεξαν να βάλουν σλικ ελαστικά και ξεκίνησαν από τα pits.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, λίγο αργότερα όλα άλλαξαν και πάλι. Ο Lewis βγήκε τελευταίος λόγω της αποτυχημένης στρατηγικής της Mercedes και λανθασμένης εκτίμησης του ίδιου. Ο Ocon ήταν πρώτος, ο Vettel δεύτερος και ο Latifi τρίτος. Την ίδια στιγμή ο Verstappen ήταν 11ος. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Σενάριο που ούτε καν μπορούσαμε να φανταστούμε.

Ο Esteban Ocon της Alpine οδήγησε μαεστρικά και πέτυχε μια σπουδαία νίκη για τον ίδιο και την Alpine. Ο Sebastian Vettel ήταν συνεχώς στο κατόπι του. Τον κυνηγούσε, αλλά δεν κατάφερε να εξαπολύσει επίθεση και να τον κερδίσει. Έτσι, έμεινε στη δεύτερη θέση, ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την Aston Martin.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Hamilton. Ο πρωταθλητής μετά το λάθος στην αρχή, έκανε έναν απίθανο αγώνα, πραγματοποίησε συνεχόμενες προσπεράσεις, τα έδωσε όλα και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αυτό το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την 10η θέση του μεγάλου του αντιπάλου, Max Verstappen, του δίνουν ένα μικρό προβάδισμα 6 βαθμών στη γενική βαθμολογία.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Sainz και στην πέμπτη ο Alonso. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Gasly και Tsunoda της AlphaTauri, οι Latifi και Russel της Williams και ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης