Επεισοδιακά ξεκίνησε η Formula 1 μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Η βροχή προκάλεσε πολλά προβλήματα στις κατατακτήριες του Grand Prix του Βελγίου, με τη διαδικασία να διακόπτεται για αρκετά λεπτά στο Q3 λόγω του ατυχήματος του Norris και του μεγάλου όγκου νερού που είχε μαζευτεί σε πολλά σημεία της πίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, τον καλύτερο χρόνο στην περιβόητη πίστα του Spa Francorchamps σημείωσε ο Max Verstappen. Τις εντυπώσεις ωστόσο κέρδισε ο George Russel ο οποίος έκανε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο με Williams, αφήνοντας τρίτο τον Lewis Hamilton. O νεαρός το πανηγύρισε σαν νίκη, αποδεικνύοντας ότι είναι φτιαγμένος από το μέταλλο των πρωταθλητών.

Τέταρτος ήταν ο Daniel Ricciardo και πέμπτος ο Sebastian Vettel. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Gasly, Perez, Bottas, Ocon και Norris. Ο τελευταίος είχε ένα σφοδρό ατύχημα στη διάσημη στροφή Eau Rouge που έκοψε την ανάσα όλων. Ευτυχώς ο νεαρός Βρετανός βγήκε από το διαλυμένο μονοθέσιο της McLaren χωρίς να πάθει το παραμικρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τότε έκανε τους ταχύτερους χρόνους, δείχνοντας ότι μπορεί να πάρει και την pole position. Μάλιστα, ο Vettel διέκοψε την προσπάθειά του και πήγε κατευθείαν στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσει αν ο νεαρός είναι καλά στην υγεία του. 

Η Ferrari απογοήτευσε, με τους Leclerc και Sainz να μην μπορούν καν να μπουν στο Q3 και να περιορίζονται στην 11η και 13η θέση αντίστοιχα.  

Αν αύριο επικρατούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες, ο αγώνας θα είναι άκρως εντυπωσιακός, όπως ανέφερε και ο Hamilton. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως οι Bottas και Stroll «κουβαλούν» ποινή πέντε θέσεων από το προηγούμενο GP.

Αναλυτικά η κατάταξη:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης