Η Red Bull Racing έκανε το 1-3 στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά για το Grand Prix της Βρετανίας, με τον Pierre Gasly να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός Γάλλος εξέπληξε ακόμη και τα μέλη της ομάδας του με την απόδοσή του, κινούμενος κατά σχεδόν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα από τον Valtteri Bottas και πάνω από 0,8΄΄ από τον team-mate του, Max Verstappen.

Ο Lewis Hamilton ήταν πιο αργός κατά σχεδόν 1 δευτερόλεπτο, με τις δύο Ferrari να είναι απογοητευτικές. Vettel και Leclerc δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό και περιορίστηκαν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.  Μάλιστα, όλοι επέλεξαν να φορέσουν τα μαλακά ελαστικά, γεγονός που δείχνει ότι η νίκη της Red Bull στο προηγούμενο GP δεν ήταν τυχαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι και η Renault έδειξε πιο γρήγορη από τη McLaren. Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, η οποία ξεκινά σε λίγη ώρα, προκειμένου να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για τη δυναμική των μονοθεσίων.

Θυμίζουμε πως οι κατατακτήριες του Σαββάτου έχουν προγραμματιστεί για τις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης