Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Κατατακτήριες την Παρασκευή, αγώνας sprint το Σάββατο και κανονικός αγώνας την Κυριακή. Το Grand Prix της Βρετανίας έχει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς η F1 θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο format.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκινήτου αθλητισμού είναι στραμμένα αυτό το τριήμερο στην ιστορική πίστα του Silverstone. Όχι μόνο γιατί πρόκειται για ένα από τα κορυφαία circuit του πρωταθλήματος, αλλά και γιατί θα δούμε τη νέα μορφή αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα στο Sprint Qualifying του Σαββάτου, οι τρεις πρώτοι θα λάβουν στεφάνια, όπως ακριβώς συνέβαινε πριν από τέσσερις δεκαετίες. Οι διοργανωτές της Formula 1 θέλουν να προσφέρουν στον κόσμο κάτι ιδιαίτερο, οπότε τα πάντα σε αυτό το GP θα είναι ξεχωριστά.

Στις εξέδρες θα επικρατεί το αδιαχώρητο. Οι Βρετανοί αναμένουν πάνω από 110.000 θεατές το Σάββατο και 140.000 την Κυριακή. Άπαντες, θέλουν να απολαύσουν τους κορυφαίους οδηγούς να μάχονται στις γρήγορες στροφές Stowe και Copse, στις περιβόητες Maggots-Becketts-Chapel και στις άκρως απαιτητικές Vale και Luffield.

Με την ώθηση του κοινού που δείχνει να τον λατρεύει, ο Lewis Hamilton θέλει να δώσει μια σπουδαία παράσταση και να «σπάσει» το σερί των επιτυχιών του Max Verstappen. Έξτρα κίνητρο έχουν φυσικά και οι Lando Norris και George Russell, τρέχοντας μπροστά στους συμπατριώτες τους.

Ο καιρός θα παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό το Grand Prix, όπως και η διαχείριση των ελαστικών. Στο Silverstone, η Pirelli έδωσε στις ομάδες τις C1 (σκληρή), C2 (μεσαία) και C3 (μαλακή) γόμες ελαστικών, με τα πίσω να είναι τελείως καινούρια.

Αναλυτικά οι ώρες του τριημέρου

Great Britain
GP Sliverstone

Παρασκευή 16 Ιουλίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 16:30-17:30
Κατατακτήριες: 20:00-21:00

Σάββατο 17 Ιουλίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 14:00-15:00
Sprint Qualifying: 18:30 – 19:00

Κυριακή 18 Ιουλίου
Αγώνας: 17:00

Όλες οι διαδικασίες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και την COSMOTE TV.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι είναι το sprint qualifying που θα δούμε στο GP της Βρετανίας;

Bernie Ecclestone: «Εντελώς  ανόητη» η νέα μορφή στους αγώνες της F1

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης