Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από το Spa, ο θίασος της Formula 1 μεταφέρθηκε σε ακόμη ένα εντυπωσιακό circuit, αυτό της Monza, για τον 14ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μία από τις ιστορικότερες πίστες της F1, με 67 χρόνια παρουσίας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αποτελεί το «σπίτι» της Ferrari, με τους tifosi να κατακλύζουν τις εξέδρες, δημιουργώντας μία πανέμορφη ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To circuit δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στη SF90 και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι Sebastian Vettel και Charles Leclerc θα έχουν τον πρώτο λόγο. Φυσικά, κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τον Lewis Hamilton. Ο πρωταθλητής δείχνει να διασκεδάζει τον ανταγωνισμό με τη Ferrari, κάτι το οποίο απέδειξε και στον προηγούμενο αγώνα στο Βέλγιο, όπου η ιταλική ομάδα είχε την υπεροχή λόγω της χάραξης της πίστας.

Οι μεγάλες ευθείες με τα μονοθέσια να περνούν σαν σίφουνες και οι στροφές Ascari, Curva Grande και Parabolica εξιτάρουν οδηγούς και θεατές. 

Η Pirelli έχει δώσει στις ομάδες τη μαλακή γόμα, τη μεσαία και τη σκληρή. 

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το προβάδισμα δείχνει να το έχει η Ferrari. Αυτή είναι η ευκαιρία της να πανηγυρίσει τη δεύτερη εφετινή της νίκη και να κάνει το 1-2 στο βάθρο. Τι θα συμβεί, θα το μάθουμε την Κυριακή. Η μάχη αναμένεται συναρπαστική.

FORMULA 1 GRAN PREMIO D’ITALIA 2019
Autodromo Nazionale Monza

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 12:00-13:30
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 16:00-17:30

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 13:00-14:00
Κατατακτήριες: 16:00-17:00

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
Αγώνας: 16:10

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης