Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στον ιταλικό βορρά, σε μία ιστορική πίστα που λατρεύουν τόσο οι οδηγοί όσο και οι fans του μηχανοκίνητου αθλητισμού, διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο ο 13ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Grand Prix της Imola είναι διήμερο και όχι τριήμερο, όπως όλα τα υπόλοιπα. Αυτό συμβαίνει προκειμένου οι διοργανωτές του σπορ να δουν πως θα κυλήσει το format των 2 ημερών. Σήμερα θα δούμε μια περίοδο ελεύθερων δοκιμών και τις κατατακτήριες και την Κυριακή τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα βρίσκεται στην περιοχή Emilia Romagna και ονομάζεται «Autodromo Enzo e Dino Ferrari». Σε αυτό το circuit έχασε τη ζωή του την Πρωτομαγιά του 1994, ο θρυλικός Ayrton Senna.

Ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών παρότι αρχικά οι ιθύνοντες είχαν διαθέσει 13.000 εισιτήρια. Ο λόγος, είναι, φυσικά, τα αυστηρότερα μέτρα που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

Η Mercedes και ο Lewis Hamilton έχουν τον πρώτο λόγο και σε αυτό το GP, με τη Red Bull να ακολουθεί και τις Renault, Ferrari, McLaren και Racing Point να μάχονται για την τρίτη θέση του grid.

Emilia Romagna Grand Prix

Σάββατο 31 Οκτωβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP): 11:00-12:30
Κατατακτήριες: 15:00-16:00

Κυριακή 1 Νοεμβρίου
Αγώνας: 14:10

Όλη η διαδικασία θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τα κανάλια ΕRT SPORTS HD και COSMOTE SPORTS 5HD.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης