Στο Red Bull Ring, γνωστό και ως Spielberg circuit, φιλοξενείται αυτό το τριήμερο (29 Ιουνίου – 1 Ιουλίου) ο ένατος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ομάδες και οδηγοί ταξίδεψαν απευθείας από τη Γαλλία στην Αυστρία και στους πρόποδες των Άλπεων, για το δεύτερο εκ των τριών συνεχόμενων Grand Prix. Η πίστα ανήκει στον ισχυρό άνδρα της Red Bull Racing και ιδιοκτήτη της εταιρείας ενεργειακών ποτών, Dietrich Mateschitz. Έχει μήκος 4.318 μέτρα, είναι από τις μικρότερες του πρωταθλήματος και περιλαμβάνει μόλις 10 στροφές.

Πρόκειται για μια πανέμορφη αγωνιστική διαδρομή σε ένα υπέροχο περιβάλλον, με απρόβλεπτες όμως καιρικές συνθήκες. Η Mercedes κυριαρχεί απόλυτα τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο circuit. Ο Lewis Hamilton θέλει να αυξήσει τη διαφορά του από τον Sebastian Vettel μετά τη νίκη του στο Paul Ricard, ωστόσο ο Γερμανός ετοιμάζει την απάντησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Daniel Ricciardo, από τη μεριά του, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ανέβει στην πρώτη θέση του βάθρου στον αγώνα της Κυριακής και να γίνει ο τρίτος οδηγός μετά τους James Hunt (Ολλανδία 1976) και Jean Alesi (Καναδάς 1995) που κερδίζει GP την ημέρα των γενεθλίων του.

Red Bull Ring Austria

Παρασκευή 29 Ιουνίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 12.00-13.30 – COSMOTE TV
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 16.00-17.30 – COSMOTE TV

Σάββατο 30 Ιουνίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 13.00-14.00 – COSMOTE TV
Κατατακτήριες: 16.00 – COSMOTE TV

Κυριακή 1 Ιουλίου
Αγώνας: 16.10 – COSMOTE TV – ΕΡΤ2

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης