Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (23-24 Μαΐου), διεξάγεται στο Πριγκιπάτο του Μονακό ο έκτος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1, με τις ομάδες και τους οδηγούς να βρίσκονται ήδη εκεί, προκειμένου να προετοιμαστούν.

Το συγκεκριμένο Grand Prix είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό από άποψη πρεστίζ και λάμψης. Συνάμα είναι και το πιο δύσκολο, με τους πιλότους των μονοθεσίων να περνούν ξυστά από τις μπαριέρες σε κάθε στροφή. Σε αυτό τον αγώνα, απαγορεύεται το παραμικρό λάθος. Οι καμπές, το τούνελ, ακόμα και οι μικρές ευθείες αποτελούν μια τεράστια πρόκληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλες οι αισθήσεις των πιλότων βρίσκονται σε εγρήγορση, με τις κινήσεις που κάνουν σε κάθε γύρο να προκαλούν ζάλη. Πιο συγκεκριμένα, απαιτούνται 55 αλλαγές των σχέσεων, 130 διαφορετικές κατευθύνσεις του τιμονιού και τουλάχιστον 20 ρυθμίσεις στους διακόπτες και τα κουμπιά που βρίσκονται πάνω στο τιμόνι.

Ο πρωταθλητής του 2014 και πρωτοπόρος της φετινής σεζόν, Lewis Hamilton, είναι και σε αυτό τον αγώνα το μεγάλο φαβορί. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes AMG Petronas, αναλύει το GP του Μονακό και μας δίνει όλες τις απαντήσεις.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης