Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η Alpine F1, η οποία ανήκει στη Renault, παρουσίασε το μονοθέσιο με το οποίο θα συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, έχοντας ως οδηγούς τον Esteban Ocon και τον Fernando Alonso.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ισπανός επιστρέφει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά από απουσία δύο ετών, φορώντας τα χρώματα της ομάδας με την οποία κέρδισε τους δύο παγκόσμιους τίτλους, το 2005 και το 2006.

To μονοθέσιο ονομάζεται A521 και αποτελεί εξέλιξη της περσινής R.S.20. Σε συνέχεια των αλλαγών στους κανονισμούς, οι οποίες συμφωνήθηκαν πέρυσι ως απόρροια της πανδημίας, τα βασικά δομικά στοιχεία της A521 προήλθαν αυτούσια από την προηγούμενη σεζόν.

Παρ΄ όλα αυτά, οι μηχανικοί εξέλιξαν και αναβάθμισαν κάθε στοιχείο του μονοθεσίου που δεν ήταν πιστοποιημένο και ειδικά το πίσω μέρος του, καθώς επιβλήθηκαν επιπλέον αλλαγές στους κανονισμούς αεροδυναμικής από την παγκόσμια ομοσπονδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χρώματα του μονοθεσίου είναι πιο δυναμικά, συνδυάζοντας το μπλε, το λευκό και το κόκκινο. Ο Ocon ήταν αυτός που έκανε το shakedown στην πίστα του Silverstone. Τον Alonso θα τον δούμε σε λίγες μέρες στο Μπαχρέιν, στο πλαίσιο των επίσημων δοκιμών εξέλιξης.

«Έχω εργαστεί σκληρά για την επιστροφή μου στη Formula 1 και στόχος είναι η επίθεση από την αρχή κιόλας. Ξέρω ότι πρόκειται να είναι μια πολύ ανταγωνιστική χρονιά, αλλά μαζί με τον Esteban νιώθουμε έτοιμοι για την πρόκληση» δήλωσε ο δύο φορές πρωταθλητής.

 

Επιτυχημένη η εγχείριση στο σαγόνι του Fernando Alonso

Αυτά είναι τα ζευγάρια του grid της F1 για το 2021

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης