Σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο, η Renault Sport Formula One Team παρουσίασε το μονοθέσιο με το οποίο θα λάβει μέρος στο εφετινό πρωτάθλημα της F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H R.S.17 σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από την αρχή καλύπτοντας πλήρως τους νέους κανονισμούς. Είναι το πρώτο αγωνιστικό F1 που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από τη Renault Sport Racing στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Enstone της Αγγλίας και το Viry-Châtillon στη Γαλλία.

Το μονοθέσιο είναι βαμμένο σε κίτρινο και μαύρο χρώμα, φέρει διαφορετικού σχήματος πίσω πτέρυγα και ρύγχος, ενώ δεν λείπει το πτερύγιο στο πάνω τμήμα. Όπως όλα τα νέα μονοθέσια, έτσι και αυτό, είναι πιο φαρδύ και εφοδιάζεται με μεγαλύτερα ελαστικά της Pirelli. Καινούργια είναι και η κινητήρια μονάδα, με τους Nico Hulkenberg και Jolyon Palmer να αποτελούν του βασικούς οδηγούς και τον Ρώσο Sergey Sirotkin να αναλαμβάνει τον ρόλο του τρίτου οδηγού δοκιμαστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε ο Jerome Stoll, πρόεδρος της Renault Sport Racing, όλοι μέσα στην ομάδα είναι περήφανοι και ενθουσιασμένοι με την R.S.17. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το μονοθέσιο και τη νέα συνεργασία με τον όμιλο BP. Για το 2017 οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Θέλουμε να έχουμε μια σαφή βελτίωση όσον αφορά στην απόδοση και τα αποτελέσματα. Η πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών είναι ο βασικός στόχος».

Η πρώτη εμφάνιση της νέας Renault R.S.17 στην πίστα θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της έναρξης των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης