Το νέο μονοθέσιο της Alfa Romeo – Μία κατακόκκινη C43 έτοιμη για τους Μπότας και Ζου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023, 15:30
Το νέο μονοθέσιο της Alfa Romeo – Μία κατακόκκινη C43 έτοιμη για τους Μπότας και Ζου

Η Alfa Romeo F1 Team Stake αποκάλυψε το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2023. Η εκδήλωση έγινε online και χιλιάδες κόσμου την παρακολούθησαν μέσω streaming, με τους δύο πιλότους της ομάδας να τραβούν το σεντόνι από την κατακόκκινη C43.

Μετά την αποκάλυψη του μονοθεσίου από τους δύο οδηγούς, τη σκηνή συμπλήρωσαν ο Επικεφαλής της ομάδας, Alessandro Alunni Bravi, ο Τεχνικός Διευθυντής, Jan Monchaux, καθώς και ο αναπληρωματικός οδηγός, Théo Pourchaire.

Σχεδιασμένη από την ομάδα του Jan Monchaux και εφοδιασμένη με τη νέα κινητήρια μονάδα της Ferrari, η C43 είναι μια εξέλιξη του περσινού, επιτυχημένου μονοθεσίου C42. Οι μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς που έφερε η FIA, οδήγησαν στην εφαρμογή αναβαθμισμένων και νέων στοιχείων στη C43, τα οποία υπολογίζεται ότι θα προσφέρουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
 Το νέο μονοθέσιο είναι έτοιμο για το shakedown που είναι προγραμματισμένο για αυτή την εβδομάδα στη Βαρκελώνη, ενώ θα ακολουθήσουν οι χειμερινές δοκιμές στα τέλη του μήνα στο Μπαχρέιν. 

Ο Επικεφαλής της ομάδας, Alessandro Alunni Bravi, δήλωσε αμέσως μετά την αποκάλυψη του μονοθεσίου: «Η δημιουργία ενός μονοθεσίου είναι μια μακρά διαδικασία στην οποία εμπλέκονται όλα τα τμήματα της ομάδας και έτσι η σημερινή παρουσίαση είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας. Η επιλογή όλοι οι φίλοι μας να έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν ανεξάρτητα από το που βρίσκονται στον κόσμο είναι ένα ελάχιστο δείγμα της εκτίμησής μας για την υποστήριξή τους. Το νέο μας μονοθέσιο είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αλλά αποτελεί μόνο την αρχή. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με ταπεινότητα και αφοσίωση ώστε να έχουμε την απόδοση που θέλουμε στην πίστα. Όλοι στην ομάδα είναι εστιασμένοι σε αυτό τον σκοπό και είμαι σίγουρος ότι οι κόποι μας θα ανταμειφθούν.»

Cristiano Fiorio, Alfa Romeo F1 Manager «Η παρουσίαση του μονοθεσίου είναι πάντα μια ξεχωριστή στιγμή. Σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής μετά από μήνες σκληρής δουλείας κάτω από άκρα μυστικότητα. Τα φώτα πέφτουν ξαφνικά πάνω μας και έρχεται η ώρα να ζεστάνουμε τις μηχανές μας. Με αυτό το μονοθέσιο και με τους οδηγούς μας θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία στροφή για να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Centro Stile Alfa Romeo που έντυσε το μονοθέσιο με χρώματα που το καθιστούν ως ένα από τα πιο όμορφα του φετινού Πρωταθλήματος. Το όνομα της μάρκας και βέβαια το Quadrifoglio ξεχωρίζουν, τονίζοντας το Ιταλικό σπορ χαρακτήρα που εκφράζει η Alfa Romeo από το 1910.»

Valtteri Bottas, οδηγός της Alfa Romeo «Επιτέλους η C43 είναι εδώ και ανυπομονώ να την οδηγήσω στην πίστα. Μου αρέσουν πολύ τα νέα μας χρώματα και πραγματικά την βρίσκω ακαταμάχητη. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα πρώτη χρονιά με την ομάδα και κάναμε σημαντική πρόοδο. Τώρα πρέπει να πάμε ακόμα καλύτερα. Προφανώς έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, αλλά είμαι σίγουρος ότι δικαίως μπορούμε να προσβλέπουμε σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Ανυπομονώ να επιστρέψω στους αγώνες και να ξεκινήσει η νέα σαιζόν.»

Zhou Guanyu, οδηγός της Alfa Romeo «Είμαι χαρούμενος που βλέπω την αποκάλυψη της C43 μετά από μήνες σκληρής δουλειάς. Νομίζω πως έχουμε ένα πραγματικά όμορφο μονοθέσιο και ανυπομονώ να το οδηγήσω στη Βαρκελώνη και στο Μπαχρέιν πριν το ξεκίνημα της σαιζόν. Πέρυσι η ομάδα με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και μου έδωσε το χρόνο να βελτιωθώ. Οι προσδοκίες για φέτος είναι σαφώς υψηλότερες και θα εφαρμόσω όσα έμαθα πέρυσι στη νέα σαιζόν. Είναι ενθουσιασμένος και έτοιμος να επιτεθώ.»
 
 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023, 15:30