Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Grand Prix του Μπαχρέιν. Κυριάρχησε απόλυτα όλο το τριήμερο, πήρε την pole position, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο, ωστόσο ένα πρόβλημα στη μονάδα ισχύος της SF90 του στέρησε τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άπαντες παραδέχθηκαν την ανωτερότητα του Charles Leclerc στην πίστα του Sakhir. Όμως, αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα. Ο νεαρός Μονεγάσκος αντί για πρώτος τερμάτισε τρίτος, καθώς η μονάδα ισχύος του μονοθεσίου του εμφάνισε πρόβλημα στους τελευταίους γύρους.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το MGU-H αστόχησε και δεν ανακτούσε ενέργεια κατά την πέδηση. Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο Mattia Binotto έκανε λόγο για τελείως διαφορετικό πρόβλημα, το οποίο ακόμη ψάχνουν οι μηχανικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει πού οφείλεται η μείωση της ισχύος. Σίγουρα πάντως δεν αφορά το MGU-H. Δεν υπήρχε τίποτα λάθος με το MGU-H. Δεν ξέρω από πού προήλθαν αυτές οι φήμες. Η μονάδα θα μεταφερθεί στο Maranello, ώστε να γίνει προσεκτικός έλεγχος. Το βασικό είναι ότι ο κινητήρας λειτουργούσε και θα τον χρησιμοποιήσουμε εκ νέου.  Ήταν ένα μεμονωμένο πρόβλημα που θα τακτοποιηθεί εύκολα. Λογικά ήταν μία αστοχία σε κάποιο στοιχείο. Θα το βρούμε» τόνισε ο επικεφαλής της Ferrari.

Φυσικά, ο Binotto συνεχάρη τον μικρό για τον αγώνα που έκανε, ενώ δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι ο Vettel δεν είχε καθόλου καλή μέρα.

«Ο Charles έκανε φανταστικό αγώνα. Προφανώς ό,τι συνέβη ήταν απογοητευτικό για όλους μας. Το μονοθέσιο ήταν πολύ καλό και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί. Ο Sebastian δεν ήταν στην καλύτερη μέρα, αλλά αυτά συμβαίνουν. Δεν κατηγορούμε κανέναν».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης