Του Λουκά Παπαλάμπρου

Οι φίλοι της Formula 1 περιμένουν με ανυπομονησία του 2021, οπότε και η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα περάσει σε μία νέα εποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, μέχρι τότε μεσολαβεί μία σεζόν, η οποία έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Αναφέρουμε τους πέντε πιο σημαντικούς λόγους.

1. Οι διεκδικητές του τίτλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes είναι η απόλυτη κυρίαρχος των τελευταίων ετών. H Ferrari όμως έδειξε πέρυσι ότι έχει ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο και με τις σωστές αλλαγές στο στήσιμο μπορεί να κοντράρει τους πρωταθλητές. Επίσης, στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος ο Verstappen έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις. Οπότε, δεν αποκλείεται να δούμε μία μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Hamilton, Bottas, Vettel, Leclerc και Verstappen.

2. O Hamilton είναι ένα βήμα πριν πιάσει τον Schumacher

Το 2010 κανείς δεν πίστευε ότι θα υπάρξει σύντομα οδηγός που θα απειλήσει τα ρεκόρ του Michael Schumacher. Ο Lewis Hamilton κατάφερε να σπάσει πολλά αυτά και πλέον του μένει μόνο ένας τίτλος για να φθάσει τους επτά του σπουδαίου Γερμανού οδηγού.

3. Ο Kimi περνά στην ιστορία

Μιλώντας για ρεκόρ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον Kimi Raikkonen. Ο «Iceman» χρειάζεται να εκκινήσει σε 11 αγώνες τη σεζόν 2020 για να ξεπεράσει τον Rubens Barrichello σε συμμετοχές (322 GP) και να γράψει ιστορία. Σε μία τόσο σημαντική στιγμή, οι περισσότεροι δεν μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους. Στην περίπτωση του Kimi ένα χαμόγελο θα είναι αρκετό.

4. Το πρώτο Grand Prix στο Βιετνάμ

Για πρώτη φορά το Βιετνάμ θα φιλοξενήσει αγώνα της F1. Θα διεξαχθεί στο Ανόι, μία από τις πιο ζωντανές πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό circuit δρόμου, το οποίο θα ενθουσιάσει οδηγούς και θεατές.

5. Vettel εναντίον Leclerc

Στο box της ιταλικής ομάδας άπαντες πρέπει να προετοιμασμένοι για όλα. Ο Mattia Binotto έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά του. Ο Vettel θα επιχειρήσει να επιβεβαιώσει ότι είναι ο κορυφαίος και του ανήκει ο άτυπος τίτλος του Νο1 στο εσωτερικός της Scuderia. Ο Leclerc όμως δεν πρόκειται να αφήσει το πόδι από το γκάζι. Επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2024 και θα θελήσει να αποδείξει ότι φτιαγμένος από την πάστα των πρωταθλητών. Η λάβα στο ηφαίστειο της Ferrari καίει ήδη.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης