Του Λουκά Παπαλάμπρου

Για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού συγχωρεί τον Sebastian Vettel έπειτα από σοβαρό παράπτωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γερμανός οδηγός έλαβε το καλύτερο δώρο για τα 30α γενέθλιά του, καθώς η FIA αποφάσισε να μην του επιβάλει επιπλέον ποινή για ό,τι συνέβη στο GP του Αζερμπαϊτζάν. Ο Vettel μετέβη προσωπικά στο Παρίσι, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της ομοσπονδίας, και συνομίλησε με τον πρόεδρό της Jean Todt, τον αντιπρόεδρο Graham Soker, τον γενικό γραμματέα Peter Bayer, τον αγωνιστικό διευθυντή Charlie Whiting και τον αναπληρωτή διευθυντή αγώνων Laurent Mekies.

Ο Vettel συνοδευόταν από τον επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Maurizio Arrivabene, και τους μάνατζερ της ιταλικής ομάδας. Ο 30χρονος ανέλαβε όλη την ευθύνη για το συμβάν και ζήτησε συγγνώμη από τα στελέχη της FIA, την οποία αποδέχθηκαν. Παράλληλα, δεσμεύθηκε να αφιερώσει προσωπικό χρόνο στην εκπαίδευση νέων οδηγών αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, ο πρόεδρος Jean Todt του διεμήνυσε πως αυτή είναι η τελευταία φορά που δέχεται ανάλογη συμπεριφορά από τον Vettel και ότι την επόμενη θα τιμωρηθεί παραδειγματικά.  

«Ο πρόεδρος αποφάσισε ότι το θέμα πρέπει να κλείσει. Ωστόσο, επειδή αυτό που συνέβη ήταν πολύ σοβαρό και είχε αρνητικό αντίκτυπο, ξεκαθάρισε πως αν υπάρξει παρόμοια συμπεριφορά στο μέλλον, θα τον παραπέμψει την ίδια στιγμή στο Διεθνές Αγωνιστικό Δικαστήριο» ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωσή της η FIA.

Παράλληλα, ο Jean Todt του απαγόρευσε να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε καμπάνια για την οδική ασφάλεια μέχρι το τέλος του έτους και του ζήτησε να παραδεχθεί δημόσια το λάθος του. Η απάντηση του Seb ήταν άμεση, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οφείλω να εξηγήσω τι συνέβη στο Baku. Δεν έκανα κάτι εσκεμμένα, αλλά παραφέρθηκα πάνω στην ένταση και θέλω να απολογηθώ στον Lewis και σε όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα. Συγγνώμη, δεν ήμουν καλό παράδειγμα. Λατρεύω αυτό το άθλημα και είμαι έτοιμος να το αντιπροσωπεύσω, δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα στις επόμενες γενιές».

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, ο Vettel συνεχίζει να προηγείται στη βαθμολογία με 14 βαθμούς του Hamilton. Αναμένουμε με ανυπομονησία το Grand Prix της Αυστρίας και την αντίδραση των δύο μεγάλων ανταγωνιστών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης