H εγκατάλειψη του Lewis Hamilton στο Grand Prix της Μαλαισίας έπειτα από την έκρηξη του κινητήρα και αυτά που συνέβησαν αμέσως μετά, προβλημάτισαν έντονα τη Mercedes AMG Petronas.

Η γερμανική ομάδα ενοχλήθηκε από τους ισχυρισμούς του Βρετανού οδηγού περί σαμποτάζ, καθώς οι δηλώσεις του αναστάτωσαν το στρατόπεδο των πρωταθλητών. Ωστόσο, οι μηχανικοί αν και δεν είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους, αφού ταξίδεψαν αμέσως στη Suzuka για το GP της Ιαπωνίας, βρήκαν τα αίτια της έκρηξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα ανακάλυψαν πως όλα οφείλονται σε μια αστοχία στο έδρανο της βάσης του στροφαλοφόρου. Μάλιστα, παρότι έπεσε η πίεση του λαδιού δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση από την κεντρική μονάδα ελέγχου. Στη Suzuka, ο Hamilton θα αγωνιστεί με τον κινητήρα που χρησιμοποίησε στη Σιγκαπούρη και ο Rosberg με αυτόν που είχε στη Μαλαισία.

Επίσης, η Mercedes ανακοίνωσε στις ομάδες με τις οποίες συνεργάζεται ότι δεν θα τους προμηθεύσει με νέους κινητήρες σε αυτό το GP, καθώς οι μηχανικοί θέλουν να αναλύσουν πρώτα όλα τα δεδομένα στο  σύνολο που έσπασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλαμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης