Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών για το εναρκτήριο Grand Prix της χρονιάς, ολοκληρώθηκε. Ο Max Verstappen με Red Bull Racing έκανε τον ταχύτερο γύρο στο circuit του Sakhir στο Μπαχρέιν και μάλιστα με διαφορά από τους υπόλοιπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μοναδικός που επιχείρησε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ολλανδού ήταν ο Valtteri Bottas με Mercedes, ο οποίος όμως έμεινε πίσω κατά 0,298 χλστ. Τον τρίτο ταχύτερο γύρο έκανε ο Lando Norris με McLaren, μπροστά από τον Lewis Hamilton.

Η Ferrari έδειξε σημάδια βελτίωσης, με τον Charles Lelcerc να τερματίζει στην πέμπτη θέση στο FP1. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Sergio Perez, Pierre Gasly, Carlos Sainz και Daniel Ricciardo.

Βελτιωμένη ήταν η Alfa Romeo, με τις Aston Martin, Alpine, Williams και Haas να δείχνουν ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό. Βέβαια, στα ελεύθερα δοκιμαστικά, όλες οι ομάδες δοκιμάζουν διάφορες στρατηγικές σχετικά με τα ελαστικά, οπότε δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μόνο βέβαιο είναι ότι στις κατατακτήριες του Σάββατου θα δούμε μεγάλη μάχη. Θυμίζουμε ότι ο αγώνας της Κυριακής ξεκινά στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Αναλυτικά οι χρόνοι στο FP1.

 

Το πρόγραμμα του πρώτου Grand Prix της χρονιάς

Το ταχύτερο circuit δρόμου στην ιστορία της F1

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης