Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών ολοκληρώθηκε στην πίστα της Σανγκάης, με τον Nico Rosberg να δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση εν όψει των αυριανών κατατακτήριων και του αγώνα της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γερμανός οδηγός της Mercedes AMG Petronas ήταν πιο γρήγορος από όλους, αφήνοντας πίσω του τον Lewis Hamilton και τον Sebastian Vettel. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ελάχιστα πιο αργός από τον team-mate του, με τη Ferrari να έχει διαφορά έξι δεκάτων.

Το FP1 διακόπηκε για αρκετά λεπτά λόγω των συνεχόμενων αστοχιών στα ελαστικά, πρώτα με το κλατάρισμα του Massa και στη συνέχεια με αυτό του Magnussen. Ο Βραζιλιάνος της Williams επέστρεψε στην πίστα, αλλά λίγο αργότερα αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα. Οι άνθρωποι της Pirelli έχουν θορυβηθεί από την κατάρρευση των ελαστικών και ξεκίνησαν άμεσα έρευνα για να δουν τι πάει στραβά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετή δουλειά έχουν οι μηχανικοί της Mercedes έπειτα από ένα μικρό πρόβλημα στον κινητήρα του μονοθεσίου του Rosberg και την υπερστροφή που εμφάνισε η W07 του Hamilton.

Αυτήν τη στιγμή πραγματοποιείται το FP2, με τους οδηγούς να κάνουν ήδη ταχύτερους γύρους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης