H σκηνή με τον Grosjean να βγαίνει από τις φλόγες στο GP του Μπαχρέιν, είναι συγκλονιστική. Τα εκπληκτικά συστήματα ασφαλείας του μονοθεσίου, η πυρίμαχη στολή, η γρήγορη αντίδρασή του, η άμεση επέμβαση των ανθρώπων της πίστας και η τύχη έσωσαν τον Γάλλο οδηγό της Haas.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 34χρονος αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα, καθώς η κατάσταση στα χέρια του έχει βελτιωθεί σημαντικά και τα ελαφρά εγκαύματα που υπέστη επουλώνονται.

Ο Romain έκανε τις πρώτες δηλώσεις σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο μετά το ατύχημα, με τα λόγια του να συγκλονίζουν.

«Δεν ξέρω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη θαύμα, αλλά, όπως φαίνεται, δεν είχε έρθει η ώρα να πεθάνω. Έχω την αίσθηση ότι όλο αυτό κράτησε πολύ πάνω από 28 δευτερόλεπτα. Είδα τη ζελατίνα του κράνους να γίνεται πορτοκαλί, είδα τις φλόγες στο αριστερό μέρος του μονοθεσίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Εκείνη τη στιγμή πέρασαν από το μυαλό μου πολλά πράγματα. Σκέφτηκα τον Niki Lauda, αλλά είπα ότι δεν θα τελειώσουν όλα έτσι. Ότι δεν μπορεί να κλείσω έτσι την καριέρα μου στη Formula 1. Eίπα στον εαυτό μου πως έπρεπε να βγω από εκεί, για τα παιδιά μου. Έβαλα τα χέρια μου στη φωτιά κι αισθάνθηκα το καυτό σασί. Έβγαλα το τιμόνι και πήδηξα, ένιωσα ότι κάποιος με τράβηξε. Τότε κατάλαβα πως ήμουν έξω, ότι όλα είχαν τελειώσει».

»Φοβήθηκα περισσότερο για την οικογένεια και τους φίλους μου, για τα παιδιά μου, τα οποία αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή δύναμης και υπερηφάνειας, και στο τέλος για εμένα. Πιστεύω πως θα χρειαστώ κάποια ψυχολογική υποστήριξη, διότι πραγματικά είδα τον θάνατο να με πλησιάζει».

»Είμαι ευτυχισμένος που είμαι ζωντανός. Θέλω να επιστρέψω στο μονοθέσιο, ίσως στο Άμπου Ντάμπι, διότι θέλω να ολοκληρώσω διαφορετικά την ιστορία μου στη Formula 1. Ήταν μια δεύτερη γέννηση για εμένα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου αυτή την ημέρα. Είναι μια στιγμή που με σημάδεψε» ανέφερε ο Grosjean.

Στο τέλος αποκάλυψε τι του είπε ο μικρός του γιος, Simon. «Πιστεύει ότι έχω μαγικές δυνάμεις και πως με προστάτευσε η μαγική ασπίδα της αγάπης. Είναι πολύ δυνατά λόγια αυτά που λένε τα παιδιά. Ο μεγάλος γιος μου, ο Sasha, προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε. Ο μικρός έφτιαξε μια ζωγραφιά για να γίνουν καλά τα χεράκια του μπαμπά».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης