Τα μαύρα μονοθέσια της Mercedes δείχνουν άπιαστα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 15:00
Τα μαύρα μονοθέσια της Mercedes δείχνουν άπιαστα

Ούτε το γεγονός ότι είχαν να μπουν σε μονοθέσιο 126 ημέρες, ούτε ο μουντός καιρός, ούτε οι ψιχάλες της βροχής εμπόδισαν τους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas από το να κατακτήσουν τις δύο πρώτες θέσεις στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Grand Prix της Αυστρίας.

Οι πρωταθλητές της Formula 1 ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα, κάνοντας το 1-2 στην πίστα Red Bull Ring. Οι δύο πιλότοι της Mercedes ήταν άπιαστοι με τις μαύρες W11, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Max Verstapppen. Μάλιστα, τόσο ο Hamilton όσο και ο Bottas έκαναν χρήση του πρωτοποριακού συστήματος «Dual Axis Steering».

Βέβαια, οι χρόνοι των έξι πρώτων στη διαδικασία των πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών επετεύχθησαν με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli.

Οι δύο Ferrari επέλεξαν τελείως διαφορετική στρατηγική, φορώντας μόνο τα μεσαία ελαστικά. Ο Leclerc περιορίστηκε στην 10η θέση και ο Vettel ο οποίος έχει γενέθλια σήμερα έμεινε 12ος.

Η δεύτερη περίοδος (FP2) ξεκινά στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Οι κατατακτήριες του Σαββάτου έχουν προγραμματιστεί για την ίδια ώρα, ενώ ο αγώνας της Κυριακής θα εκκινήσει στις 16:10.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 15:00