Έπειτα από έναν αψεγάδιαστο αγώνα και αφού εκμεταλλεύτηκε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας, ο Lewis Hamilton πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στο Grand Prix της Βρετανίας, πανηγυρίζοντας μαζί με τους χιλιάδες φαν που τον αποθέωναν. 

Με αυτή τη νίκη, ο Βρετανός έγραψε το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας, καθώς έγινε ο πολυνίκης του Silverstone. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο team-mate του Valtteri Bottas, με τη Mercedes να αποδεικνύει σε ένα ακόμη GP ότι έχει με διαφορά το καλύτερο μονοθέσιο στο grid. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Charles Leclerc, με τον νεαρό Μονεγάσκο να κλείνει την ψαλίδα στη βαθμολογία και να πλησιάζει τους Verstappen και Vettel. Οι δύο τελευταίοι ήταν οι πρωταγωνιστές του βρετανικού GP λόγω της επαφής που είχαν στον 37ο γύρο. 

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull τερμάτισε τελικά στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Gasly, με τον Γερμανό της Ferrari να μένει εκτός της βαθμολογούμενης δεκάδας, απογοητεύοντας εκ νέου τους tifosi. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγωνοδίκες θεώρησαν ότι αυτός ήταν ο υπαίτιος του ατυχήματος, με τον Sebastian να παραδέχεται ότι έφταιξε και να ζητάει συγνώμη από την ομάδα και τους μηχανικούς του. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα κατευθύνθηκε προς τη μεριά του Verstappen, του έδωσε το χέρι και απολογήθηκε για τη λανθασμένη κίνησή του. 

Το επόμενο Grand Prix θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης