Του Περικλή Χαλάτση

Όλα θα κριθούν στα πρώτα μέτρα της εκκίνησης. Ο Μονεγάσκος Charles Leclerc που κέρδισε χθες την Pole Position ξεκινάει από την πρώτη θέση του γκριντ. Πίσω του θα βρίσκονται δύο Red Bull με τον Max Verstappen και τον Sergio Perez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεύτερος οδηγός της Ferrari ξεκινάει από την 19η θέση λόγω της ποινής που του επέβαλε η επιτροπή επειδή η Ferrari άλλαξε τη μονάδα ελέγχου ηλεκτρονικών στο μονοθέσιό του. Αυτό σημαίνει ότι ο Leclerc δεν θα έχει καμιά στήριξη από τον ομόσταυλό του και θα δεχθεί μεγάλη πίεση από τις δύο Red Bull.

Στις 16.00 όταν σβήσουν τα πέντε κόκκινα φώτα θα πρέπει να στρίψει πρώτος. Από εκεί και πέρα μεγάλο ρόλο θα παίξει η στρατηγική της ομάδας του, η επιλογή των ελαστικών δεδομένου ότι οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές στη Γαλλία, ψυχολογία του αλλά και η πίεση που θα δεχθεί από τον Verstappen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτοκίνητα δείχνουν εφάμιλλα. Είναι το ίδιο γρήγορα. Η Ferrari έχει εδώ πλεονέκτημα της πρώτης θέσης και η Red Bull έχει την πολυτέλεια να πιέσει με δύο διαφορετικές στρατηγικές. Το λογικό θα είναι να πιέσει ο Verstappen (τολμηρή στρατηγική) και η δεύτερη να ακολουθήσει συντηρητική στρατηγική με τον Perez ώστε να κλείσει δρόμους στις δύο Mercedes που ακολουθούν στην 4η και 5η θέση.
Έτσι ο Verstappen θα κάνει το δικό του αγώνα χωρίς την πίεση μια προσπέρασης από τα μονοθέσια που θα ακολουθούν.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, L.Hamilton ξεκινάει σήμερα το 300ο Grand Prix στην καριέρα  του και θα προσπαθήσει για μια θέση στο βάθρο αν και η Mercedes στα δοκιμαστικά στην πίστα του Paul Ricard δεν έδειξε να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση για να κάνει τη διαφορά.

Ο  Verstappen προηγείται στη βαθμολογία με 208 βαθμούς ενώ ο Leclerc έχει 170. Ο πρώτος θέλει να κερδίσει για να αυξήσει τη διαφορά και ο δεύτερος θέλει νίκη για να κλείσει τη βαθμολογική διαφορά. Στη βαθμολογία ακολουθούν οι Sergio Perez ( 151 β),  Carlos Sainz (133 β),  George Russell (128) ,  Lewis Hamilton (109) , Lando Norris (McLaren/ Mercedes) 64, Esteban Ocon (Alpine/ Renault)  52, Valtteri Bottas (Alfa Romeo/ Ferrari) 46 β. Την πρώτη δεκάδα κλείνει ο Fernando Alonso (Alpine/ Renault) με 29 βαθμούς.
Η πίστα έχει συνολικό μήκος 5.842 μέτρα και η συνολική απόσταση που θα κάνουν σε 52 γύρους οι αγωνιζόμενοι είναι 309.690 μέτρα. 
Ο αγώνας ξεκινάει στις 16.00 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ , την Cosmote TV (Sport 5) και το F1 TV Pro.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης