Του Λουκά Παπαλάμπρου

Αποκαλείται ο «ναός της ταχύτητας». Θεωρείται μία από τις καλύτερες και ταχύτερες πίστες του πρωταθλήματος, με τη μέση ταχύτητα γύρου των μονοθεσίων να ξεπερνά τα 255 χλμ./ώρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θρυλική Monza φιλοξενεί αυτό το τριήμερο (1-2-3 Σεπτεμβρίου), τον 13ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Οι χιλιάδες tifosi αναμένεται να κατακλύσουν τις κερκίδες, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα στην πίστα. Οι οδηγοί έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι διαθέτει το καλύτερο βάθρο στο καλεντάρι και το να ανέβουν στο πρώτο σκαλί είναι μία μοναδική εμπειρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιλότοι των Ferrari και Mercedes είναι έτοιμοι για μία ακόμη συγκλονιστική μάχη. Οι μηχανικοί έκαναν αγώνα δρόμου για να φύγουν από το Spa του Βελγίου και να μεταφερθούν στην Ιταλία, ετοιμάζοντας τάχιστα τα μονοθέσια.

Η Monza, γνωστή και ως «La Pista Magica» αποτελεί το άντρο των μεγάλων πιλότων, αυτών που ξεχωρίζουν από τους απλά καλούς. Εδώ, κινητήρες, φρένα και ελαστικά καταπονούνται στο μέγιστο βαθμό, με τη πολύ χαμηλή κάθετη δύναμη και την ισχύ των μονοθεσιών να παίζει το σημαντικότερο ρόλο.

Ποιος θα επικρατήσει στο «ναό»; Vettel ή Hamilton; Μπορούν οι Raikkonen και Bottas να τους απειλήσουν ή έχουν λάβει εντολές μόνο για χείρα βοηθείας; Ricciardo και Verstappen διαθέτουν τη δυναμική γαι να μπουν ανάμεσα σε Ferrari και Mercedes; 

Η F1 μπαίνει στο πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν και πλέον όλα επιτρέπονται!

Tο πρόγραμμα του Grand Prix

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές FP1: 11:00 – 12:30 (COSMOTE TV)
Ελεύθερες δοκιμές FP2: 15:00 – 16:30 (COSMOTE TV)

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές FP3: 12:00 – 13:00GR (COSMOTE TV)
Κατατακτήριες δοκιμές: 15:00GR (COSMOTE TV)

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου
Αγώνας: 15:00GR (COSMOTE TV / ΕΡΤ2)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης