Του Λουκά Παπαλάμπρου

Παρότι κοιτά διαρκώς την πλάτη της Mercedes τα τελευταία χρόνια, η ιταλική ομάδα συνεχίζει να λαμβάνει περισσότερα χρήματα από τους πρωταθλητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία που έχει αναλάβει τις τύχες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, του ακριβότερου και πιο εμπορικού σπορ στον κόσμο, ανακοίνωσε τα ποσά που θα λάβουν εφέτος οι ομάδες.

Τα χρήματα προέρχονται από τα δικαιώματα διοργάνωσης των Grand Prix, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις χορηγίες, τις διαφημίσεις σε κάθε πίστα και βεβαίως τα τέλη που πληρώνουν οι ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων και πιο συγκεκριμένα το 68%, επιστρέφεται πίσω στις ομάδες. Η κατανομή γίνεται με βάση την βαθμολογική τους κατάταξη, ενώ ένα 15% δίνεται ως επιπλέον πριμ στις Ferrari, Red Bull, Mercedes, McLaren και Williams, λόγω του ισχυρού brand name που έχουν στο χώρο.

Σύμφωνα με τη Formula One Management (FOM), οι ομάδες θα λάβουν συνολικά 637 εκατομμύρια ευρώ σε εννιά μηνιαίες δόσεις. Τα περισσότερα θα πάνε εκ νέου στη Ferrari, με τους Ιταλούς να γεμίζουν τα ταμεία τους με 165 εκατ. ευρώ. H Mercedes θα λάβει 19 εκατ. λιγότερα, με τη Red Bull να εισπράττει 124 εκατ.

Ο λόγος που η Ferrari παίρνει τα περισσότερα κάθε χρόνο, είναι λόγω της εξαιρετικής συμφωνίας που έχει κάνει με τη διοργανώτρια αρχή του σπορ όσον αφορά στα μπόνους για τη συμμετοχή της στην F1, την ιστορία της και τους τίτλους που έχει κατακτήσει.

Αναλυτικά τα ποσά – Βασίζονται στην κατάταξη και τα μπόνους για τη σεζόν 2017:

Ferrari: 165,1 εκατ. ευρώ
Mercedes: 144,5 εκατ. ευρώ
Red Bull: 124, 2 εκατ. ευρώ
McLaren: 69,2 εκατ. ευρώ
Williams: 64,5 εκατ. ευρώ
Force India: 58,7 εκατ. ευρώ
Renault: 53 εκατ. ευρώ
Toro Rosso: 47,6 εκατ. ευρώ
Haas: 44,7 εκατ. ευρώ
Sauber: 39,1 εκατ. ευρώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης