Ήταν βέβαιο πως όσο προχωρά η σεζόν και η πίεση αυξάνεται, οι αγκαλίτσες και τα φιλάκια μεταξύ Sebastian Vettel και Lewis Hamilton θα διακοπούν και τη θέση τους θα πάρει η ένταση.

Στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, οι δύο πιλότοι έβγαλαν τα «ξίφη» έπειτα από την επαφή που είχαν κατά την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας, με τον έναν να κατηγορεί τον άλλο. Ο Vettel θεωρήθηκε υπεύθυνος από τους αγωνοδίκες και έλαβε ποινή στάσης 10 δευτερολέπτων στα pits και επιπλέον τρεις βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια, διότι αμέσως μετά έκανε ελιγμό με το μονοθέσιό του και ακούμπησε ξανά τη Mercedes του Hamilton, χωρίς ευτυχώς να συμβεί τίποτα χειρότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρ’ όλα αυτά, ο Γερμανός οδηγός της Ferrari συνέχισε να κατηγορεί τον Βρετανό, θεωρώντας ότι το έκανε επίτηδες. «Δεν έπρεπε να πατήσει φρένο. Μαχόμαστε για τη νίκη ως άνδρες. Αφού πήρα εγώ ποινή, έπρεπε να πάρει και αυτός. Σίγουρα, ο πρωτοπόρος θέτει τον ρυθμό, αλλά έτσι όπως κινήθηκε, δεν μπορούσα να κάνω το παραμικρό. Πήγα δίπλα του και σήκωσα το χέρι μου για να του δείξω ότι δεν πρέπει να οδηγεί έτσι» είπε αμέσως μετά το τέλος του GP o Seb.

Η απάντηση του Lewis στις δηλώσεις του συναθλητή του ήταν άμεση. «Δεν πάτησα φρένο. Ήλεγχα τον αγώνα και επιβράδυνα όπως όλοι, στο ίδιο σημείο. Προφανώς κοιμόταν και αυτό που έκανε αμέσως μετά είναι ντροπή. Ατίμασε τον εαυτό του. Ευτυχώς, σε εκείνο το σημείο πηγαίναμε αργά. Το να οδηγείς επικίνδυνα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους άλλους οδηγούς. Φανταστείτε όλα αυτά τα παιδιά που παρακολουθούσαν F1 και είδαν αυτήν τη συμπεριφορά από έναν τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή».   

Μάλιστα, ο Hamilton τόνισε πως δεν θέλει να τον δει, σε αντίθεση με τον Vettel που είπε ότι επιθυμεί να βρεθούν οι δυο τους και να λύσουν το θέμα μακριά από τις κάμερες. Το τι θα συμβεί θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες, όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης