Του Περικλή Χαλάτση

Είναι ο πιο κρίσιμος αγώνας ολόκληρης της χρονιάς.Οι ρυθμοί της καρδιάς έχουν ανέβει στα ύψη, τα στοιχήματα πέφτουν βροχή και το μόνο που χρειάζονται όλοι είναι ψυχραιμία. Το μήνυμα για έναν καλό αγώνα έδωσαν οι δύο μάνατζερ της Mercedes και της Red Bull.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυο διευθυντές,οι άνθρωποι που προβλέπουν τα πάντα,ο Κρίστιαν Χόρνερ ( Red Bull) και ο Τότο Γουλφ (Mercedes) φωτογραφήθηκαν μαζί, έδωσαν τα χέρια , αναφέρθηκαν στο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο , μίλησαν για τη μάχη που ακολουθεί και ζήτησαν από όλους ψυχραιμία και αγωνιστικό πνεύμα.

Ωστόσο είναι λογικό να υπάρχει αγωνία αλλά και εκνευρισμός. Τα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα στην κατάκτηση του τίτλου της Formula 1. Ποιος θα είναι ο φετινός πρωταθλητής. Ο Max Verstappen της Red Bull η ο Lewis Hamilton της Mercedes. 

Από πλευράς οδηγών και δύο διεκδικητές έχουν ακριβώς την ίδια βαθμολογία. Στη μάχη των κατασκευαστών όλα δείχνουν ότι φαβορί είναι η Mercedes. Το θέμα είναι αν η Mercedes θα πανηγυρίσει έναν τίτλο ( το δικό της στους κατασκευαστές) ή δύο τίτλους με αυτόν του Hamilton.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους προηγούμενους αγώνες οι σχέσεις Hamilton και Verstappen ήταν μάλλον άσχημες. Και έγιναν ακόμη χειρότερες στην Τζέντα. Το ανεξήγητο φρενάρισμα του Ολλανδού και στη συνέχεια η τιμωρία του, ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Τώρα όλα θα κριθούν στην στρατηγική των ομάδων, στις γόμες που θα επιλέξουν, στην ψυχραιμία αλλά και την αυριανή Pole Position. Το πρωί ο Max Verstappen χρησιμοποιώντας την Soft γόμα έκανε τον καλύτερο χρόνο παρα το γεγονός οτι αντιμετώπισε πρόβλημα με το τιμόνι του.Πίσω του βρέθηκαν οι  δύο Mercedes με τον Bottas και τον Hamilton ενώ τον τέταρτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Perez με τη δεύτερη Red Bull .

Στις τρείς το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) έγινε ο δεύτερος κύκλος των ελεύθερων δοκιμαστικών. Τα περισσότερα μονοθέσια βγήκαν με medium γόμα.Ο Hamilton είχε το καλύτερο χρόνο. Ο Verstappen δεν πρόλαβε να απαντήσει. Και αυτό γιατί μετά την έξοδο του Kimi Raikonen, βγήκε κόκκινη σημαία και εκεί ο αγώνας των ελεύθερων δοκιμαστικών τελείωσε.

Ο Kimi Raikonen «έχασε» την πρόσφυση, η Alfa Romeo «ξεκόλλησε» από τα δρόμο και έπεσε με το πίσω αριστερό μέρος στα προστατευτικά της πίστας.

Το συνολικό μήκος της πίστας στο Yas Marina είναι 5.281 μέτρα .Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί σε 58 γύρους. Φέτος έγιναν κάποιες αλλαγές κυρίως στη χάραξη. Το σικέιν που βρισκόταν ανάμεσα στις στροφές 5 και 6 παρακάμπτεται και έγινε ευθεία ενώ διαπλατύνθηκε το επόμενο πέταλο οπότε αυξάνεται η ταχύτητα στην ευθεία που ακολουθεί. 
Ακόμη έχει γίνει μια ελαφρώς οβάλ στροφή για να αντικαταστήσει το τεχνικό σύμπλεγμα στροφών (11-14) που υπήρχε πριν. Προς το τέλος του γύρου οι τέσσερις σφιχτές στροφές (17-20) στον περίβολο του ξενοδοχείου Yas Marina  διαπλατύνθηκαν και έγιναν ταχύτερες. 

Αύριο το απόγευμα θα γίνουν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και εκεί θα δοθεί η μεγάλη μάχη για την Pole Position.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης