Μετά την ανακοίνωση του ιατρικού επιτελείου της F1 για απαγόρευση συμμετοχής του Fernando Alonso στο GP του Μπαχρέιν, ο Ισπανός οδηγός αποκάλυψε το μέγεθος των τραυματισμών που αποκόμισε από το τρομακτικό ατύχημα στη Μελβούρνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον πρώτο έλεγχο που έγινε στο ιατρικό κέντρο του Albert Park, οι γιατροί δεν είχαν βρει κάτι σοβαρό στον El Nano και του έδωσαν εξιτήριο. Όσο περνούσαν οι μέρες όμως, ο 34χρονος ένιωθε το στήθος του βαρύ και πονούσε στα πλευρά. Τελικά, αποδείχθηκε ότι έχει σπασίματα και μικρή ρήξη στον πνεύμονα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην πίστα του Sakhir, σέβεται απόλυτα την απόφαση των γιατρών και το επόμενο δεκαήμερο θα κάνει πάλι εξετάσεις και αξονική τομογραφία για να διαπιστωθεί κατάστασή του. «Είμαι απογοητευμένος γιατί προσπάθησα μέχρι την τελευταία στιγμή να αγωνιστώ ή να πάρω μέρος τουλάχιστον στις ελεύθερες δοκιμές. Υπάρχει κίνδυνος να τρυπήσει ο πνεύμονας αν μπω στο μονοθέσιο και οι γιατροί δεν θέλουν να πάρουν τέτοιο ρίσκο. Το κατανοώ και το σέβομαι απόλυτα. Τις προηγούμενες μέρες ο πόνος ήταν έντονος, αλλά θεωρούσα πως μπορούσα να τον διαχειριστώ και να τον υπομείνω. Οι γιατροί δεν το συζητούν όμως, καθώς το πρόβλημα είναι στο στήθος και τα πλευρά. Θα κάνω πάλι εξετάσεις και θα δούμε αν μπορώ να τρέξω στην Κίνα. Πάνω από όλα η ασφάλεια», τόνισε ο Alonso.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης