Αυτό που συμβαίνει εφέτος στη F1 με το σύστημα των κατατακτήριων δοκιμών είναι πρωτοφανές. Παρότι όλοι συμφωνούν πως πρέπει να αλλάξει άμεσα, την ίδια στιγμή διαφωνούν για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει, προκαλώντας εκνευρισμό στους πάντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν το Grand Prix του Μπαχρέιν, οι εκπρόσωποι των ομάδων, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, Jean Todt, ο κάτοχος της εταιρείας που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ Bernie Ecclestone και ο εκπρόσωπος της Pirelli κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο επί 90 λεπτά και συζήτησαν για τη μορφή των κατατακτήριων, αλλά και πάλι δεν κατέληξαν πουθενά.

Στο τραπέζι έπεσαν τρεις προτάσεις, τις οποίες θα εξετάσουν οι ομάδες και τα στελέχη της F1 πριν από την επόμενη συνάντησή τους που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 7 Απριλίου. Ο πρόεδρος της FIA παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια νέα πρόταση, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, πιστεύει πως σε λίγες μέρες θα υπάρξει ομοφωνία και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελπίζουμε αυτήν τη φορά να βρουν τη «χρυσή τομή» και να σεβαστούν την επιθυμία των πρωταγωνιστών του αθλήματος, δηλαδή των οδηγών, που ζητούν την άμεση αλλαγή των κατατακτήριων και ιδιαίτερα του Q3.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης