Στο Grand Prix της Σιγκαπούρης, η Scuderia Ferrari είδε έπειτα από 46 αγώνες και τους δύο οδηγούς της να ανεβαίνουν στο βάθρο, με τον Vettel να είναι πρώτος και τον Raikkonen τρίτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας πανηγύρισαν με την ψυχή τους αυτή την επιτυχία, αλλά η συμπεριφορά τους δεν ήταν και η καλύτερη. Την ώρα που ανέβαιναν στο podium οι δύο οδηγοί, ο αγωνιστικός διευθυντής Massimo Rivola και κάποια άλλα μέλη του team, δεν υπάκουσαν στις οδηγίες των υπεύθυνων ασφαλείας στο parc ferme και μάλιστα υπήρξε έντονη λογομαχία μεταξύ τους.

Οι αγωνοδίκες του GP Σιγκαπούρης, κάλεσαν άμεσα σε απολογία την ομάδα της Ferrari για παραβίαση του άρθρου 12.1.1.i του διεθνούς αθλητικού κώδικα της FIA, που αφορά περιστατικά που συμβαίνουν μετά τον αγώνα και σε διαδικασία parc ferme. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκανε λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά των μελών και πιο συγκεκριμένα του team manager.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ferrari έστειλε ήδη επιστολή προς τους αγωνοδίκες και τη FIA, ζητώντας ταπεινά συγνώμη για το περιστατικό. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης