Πέντε ατυχή περιστατικά, ένας σοβαρός τραυματισμός μηχανικού και πολλά λάθη. Στα τρία πρώτα Grand Prix της σεζόν έχουν σημειωθεί συνεχόμενα ανεπιτυχή pit stop, προκαλώντας ανησυχία στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγωνιστικός διευθυντής της FIA και υπεύθυνος ασφάλειας στην F1, Charlie Whiting, παραδέχθηκε ότι οι «μη ασφαλείς απελευθερώσεις» των μονοθεσίων, χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και η ομοσπονδία θα παρουσιάσει ορισμένες προτάσεις στις ομάδες, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια συμβάντα.

«Έχουμε μάθει από τα λάθη και μπορούμε να προσθέσουμε ορισμένα πράγματα στη διαδικασία των pit stop, προκειμένου να μειωθούν οι αστοχίες. Αναλύουμε όλα τα δεδομένα και υπάρχει ήδη μία ιδέα στο μυαλό μας την οποία θα συζητήσουμε με τις ομάδες το επόμενο διάστημα».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στη λειτουργία του αυτόματου συστήματος που δίνει το πράσινο φως στους οδηγούς να ξεκινήσουν, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο Whiting είπε:

«Δεν χρειάζεται να τυποποιήσουμε το όλο σύστημα. Πρέπει μόνο να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ο οδηγός να πάρει το ΟΚ και να ξεκινήσει αν δεν έχει μπει σωστά ο τροχός στη θέση του, αν δεν έχει βιδωθεί το μπουλόνι και αν δεν έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία σε όλους τους τροχούς».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης