Ο οδηγός της Red Bull, Max Verstappen, πήρε την pole position στο Ισπανικό Grand Prix, κερδίζοντας άνετα τον αντίπαλο του Ferrari Carlos Sainz και τον Lando Norris της McLaren στην προκριματική περίοδο του Σαββάτου στο Circuit de Barcelona-Catalunya.

Ο Verstappen, ο οποίος έχει κερδίσει το συγκεκριμένο Grand Prix το 2016 και το 2022, είναι η πρώτη φορά που θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση του grid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας κάνει έναν αρχικό γύρο στο  1.12.272, στην δεύτερη του προσπάθεια ο Verstappen τερμάτισε σχεδόν μισό δευτερόλεπτο από τον Sainz και του Norris, οι οποίοι αναδείχθηκαν ως οι πλησιέστεροι αντίπαλοί του σε έναν αγώνα γεμάτο δράση.

Εκτός του προκριματικού βρέθηκαν ο  Charles Leclerc, η Red Bull του Sergio Perez, ο οποίος έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στα προστατευτικά και ο George Russell ο οποίος αποχώρησε επίσης στο Q2 μετά από ένα περίεργο περιστατικό με τον ομοσταυλό του Lewis Hamilton. .

Ο Pierre Gasly πήρε την τέταρτη θέση σε άλλη μια δυνατή εμφάνιση για την Alpine, αν και με μια έρευνα από τους αγωνοδίκες να κρέμεται από πάνω του αφού μπήκε εμπόδιο στα αντίπαλα αυτοκίνητα, καθώς οι Hamilton και Lance Stroll ολοκλήρωσαν τις πρώτες έξι θέσεις.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης