Μπορεί να μην έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο τα τελευταία οκτώ χρόνια, ωστόσο, η gestione sportiva παραμένει η πιο επιτυχημένη, δημοφιλής και κερδοφόρα ομάδα της Formula 1.

Σύμφωνα με το έγκριτο βρετανικό περιοδικό Autosport, η Scuderia Ferrari θα λάβει και φέτος το μεγαλύτερο ποσό από τη Formula One Management, την εταιρεία που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ετησίως, η FOM πληρώνει τις ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα, κατανέμοντας τα χρήματα ανάλογα τη θέση που κέρδισαν την περασμένη σεζόν, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις χορηγίες και τις διαφημίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χρήματα που θα μοιραστούν φέτος αγγίζουν το αστρονομικό ποσό του 1 δις δολαρίων. Όλες οι ομάδες λαμβάνουν στάνταρ 33,5 εκατ. δολάρια, τα οποία αυξάνονται ανάλογα τους βαθμούς που πήραν. Επίσης, στις Ferrari, Mercedes, Red Bull και McLaren αναλογεί ένα επιπλέον μπόνους που περιγράφεται ως Constructors Championship Bonus (CCB), ενώ οι Mercedes, Red Bull και Williams λαμβάνουν μπόνους και για την ιστορική τους συνεισφορά. 

Κερδισμένη όλων είναι η Ferrari, ως η παλαιότερη ομάδα. Στους Ιταλούς θα δοθούν τα περισσότερα παρότι τερμάτισαν δεύτεροι το 2015. Συνολικά θα πάρουν 192 εκατ. δολάρια, με τα 70$ από αυτά να αφορούν μόνο το brand name και την παράδοση που έχουν στο σπορ. Στη Mercedes AMG Petronas αναλογούν 171 εκατ., στη Red Bull Racing 114 εκατ. και στη Williams 87 εκατομμύρια. Αρκετά πιο πίσω είναι η McLaren με 82 εκατ. δολάρια, με τις Force India, Renault, Toro Rosso, Sauber και Manor να ακολουθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον παρακάτω πίνακα που δημοσίευσε το Autosport, αναγράφονται αναλυτικά τα ποσά που δίνει η FOM, ανάλογα τη θέση στη βαθμολογία, τα bonus και τα προνόμια κάποιων ομάδων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης