Η εφετινή σεζόν ξεκίνησε με όνειρα για τη Scuderia Ferrari, ωστόσο έπειτα από οκτώ αγώνες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να γευτούν τη χαρά της νίκης, απογοητεύοντας τους tifosi σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε Grand Prix, είτε ο Sebastian Vettel είτε ο Kimi Raikkonen αντιμετωπίζουν από ένα πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι δύο οδηγοί της Mercedes να έχουν πάρει προβάδισμα ασφαλείας στη γενική βαθμολογία.

Οι μηχανικοί της Ferrari κάνουν συνεχώς αναβαθμίσεις στη SF16-H, το μονοθέσιο φαίνεται πως έχει την ταχύτητα να κοντράρει τους πρωτοπόρους, αλλά κάτι του λείπει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ερωτήματα σχετικά με την απόδοση των κόκκινων είναι πολλά και ο κατάλληλος άνθρωπος για να απαντήσει είναι ο Maurizio Arrivabene. Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari αποκάλυψε την αιτία για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας στα πρώτα Grand Prix της χρονιάς. Σύμφωνα με τον Ιταλό, όλα οφείλονται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο στήσιμο του μονοθεσίου, κάτι για το οποίο έχει παραπονεθεί πολλές φορές εφέτος ο Raikkonen.

«Το μονοθέσιο του 2016 είναι σαν ένα καθαρόαιμο άλογο το οποίο ακόμα προσπαθούμε να δαμάσουμε. Είναι τέλειο σχεδιαστικά, ταχύτατο, αλλά και πολύ ευαίσθητο ταυτόχρονα. Είναι δύσκολο να στηθεί σωστά, αλλά με τη δουλειά που κάνουμε και κάποιες προσθήκες θα δώσει πολλά στη συνέχεια» τόνισε ο Arrivabene.

Οι δηλώσεις του Ιταλού δείχνουν πως κανείς μέσα στην ομάδα δεν έχει παραδώσει τα όπλα. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουν πως το εφετινό πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλο και υπάρχει χρόνος για να ανατραπεί η κατάσταση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης