Στο θρυλικό βρετανικό circuit, εκεί όπου διεξήχθη ο πρώτος αγώνας της Formula 1 πριν από 69 χρόνια, φιλοξενείται αυτό το τριήμερο ο 10ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, το GP της Βρετανίας θα παραμείνει στο καλεντάρι του αθλήματος τουλάχιστον μέχρι το 2024. Η πίστα του Silverstone αποτελεί την «έδρα» αρκετών ομάδων, καθώς σε απόσταση αναπνοής έχουν δημιουργήσει τις εγκαταστάσεις τους οι Mercedes, Red Bull, Williams, McLaren και Force India.

Η χάραξη του circuit βολεύει περισσότερο τους πρωταθλητές, με τους Hamilton και Bottas να είναι τα αδιαφιλονίκητα φαβορί. Η Ferrari η οποία δεν έχει κερδίσει ούτε έναν αγώνα εφέτος θα φέρει ένα πακέτο αναβαθμίσεων με την ελπίδα να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο. Βέβαια, ο επικεφαλής Mattia Binotto, δήλωσε ότι το Silverstone δεν ταιριάζει ιδιαίτερα στο κόκκινο μονοθέσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλο ρόλο θα παίξει φυσικά και ο Verstappen, νικητής του προηγούμενου GP στην Αυστρία. Η McLaren δείχνει να κυνηγά τη Red Bull ανεβάζοντας συνεχώς απόδοση, όπως και η Alfa Romeo.

FORMULA 1 ROLEX BRITISH GRAND PRIX 2019
SILVERSTONE

Παρασκευή 12 Ιουλίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 12:00-13:30 (ΕΡΤ Sports HD – Cosmote Sports 5HD)
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 16:00-17:30 (ΕΡΤ Sports HD – Cosmote Sports 5HD)

Σάββατο 13 Ιουλίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 13:00-14:00 (ΕΡΤ Sports HD – Cosmote Sports 5HD)
Κατατακτήριες: 16:00-17:00 (ΕΡΤ Sports HD – Cosmote Sports 5HD)

Κυριακή 14 Ιουλίου
Αγώνας: 16:10 (ΕΡΤ Sports HD – Cosmote Sports 5HD)

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης