Η φετινή χρονιά θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων μας. Αυτό που βιώνουμε με την πανδημία Covid-19 ούτε καν το είχαμε φανταστεί. Κάθε δραστηριότητα έχει διακοπεί και όλοι παρακαλούνται να παραμείνουν σπίτι, στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Formula 1, την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχουν αναβληθεί ή ματαιωθεί 8 αγώνες μέχρι στιγμής. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του σπορ, Chase Carey, λογικά το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, με ένα αναθεωρημένο καλαντάρι, που θα περιλαμβάνει από 15 έως 18 Grand Prix. 

«Επί του παρόντος, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση. Όταν όμως συμβεί, εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσει η δράση, με ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα 15-18 αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Δεν θα υπάρξουν καλοκαιρινές διακοπές και η λήξη της σεζόν θα μεταφερθεί για τον Δεκέμβριο. Παρότι όλα είναι ρευστά, έχουμε φτιάξει ένα πλάνο, αλλά δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε τίποτα ακόμη. 

»Είμαστε σε συνεχή επαφή με τη FIA και τις ομάδες και θα επιστρέψουμε στην πίστα όσο πιο σύντομα γίνεται. Φυσικά θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών στον τομέα της υγείας. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και η υγεία των μελών των ομάδων, των οικογενειών τους, των φιλάθλων και όλης της κοινότητας της F1» δήλωσε ο CEO του σπορ, Chase Carey. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης